Mystisk mumiehånd med tre fingre funnet i Peru

Fingrene er 20 cm lange, huden inntørket og knoklene lette som fjær. Hånden lå i en sarkofag sammen med et avlangt kranium, hevder gruppen bak funnet.

Den spesielle hånden har bare tre fingre – og de er uvanlig lange.

© Brien Foerster/Hidden Inca Tours

Ifølge Brien Foerster – mannen som har spredt nyheten til hele verden – fikk han den lange uhyggelige hånden av en person som i 2016 hadde gjort det oppsiktsvekkende funnet i en tunnel nær inkaenes gamle hovedstad Cusco sørøst i Peru.

Hånden lå angivelig i en sarkofag sammen med andre kroppsdeler – blant annet et avlangt kranium og et mumifisert spedbarn.

Den den inntørkede hånden er enten en sensasjon eller en utspekulert forfalskning, skriver Express og flere andre britiske medier om historien.

Marsmann eller inka-mumie?

Brien Foerster, som har viet en stor del av sitt liv til jakten på Marsmennesker og deres påståtte besøk på jorda, hevder på sin side at en anonym peruansk lege i Cusco har undersøkt hånden.

Legen konkluderer angivelig med at hånden er "biologisk” og består av knokler, hud og negler. Røntgenbilder avslører dessuten at hver finger består av seks knokler, mens menneskehender består av tre.

Ifølge Foerster mener legen at hånden enten tilhører menneskets tidligste forfedre eller en livsform fra det ytre rom.

DNA-tester skal kaste lys over saken

Allerede nå møter Foerster skarp kritikk fra flere hold: Hvorfor får ingen vite hvor hånden ble funnet? Hvorfor vil ikke den omtalte legen ha navnet sitt offentliggjort? Og hvorfor leverte ikke Foerster hånden til et anerkjent universitet?

Foerster lover at hånden vil bli DNA-testet og karbon-14-analysert i USA i løpet av 2017.