Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Den spesielle hånden har bare tre fingre – og de er uvanlig lange.

© Brien Foerster/Hidden Inca Tours
Kultur - Arkeologi

Mystisk mumiehånd med tre fingre funnet i Peru

Fingrene er 20 cm lange, huden inntørket og knoklene lette som fjær. Hånden lå i en sarkofag sammen med et avlangt kranium, hevder gruppen bak funnet.

Ifølge Brien Foerster – mannen som har spredt nyheten til hele verden – fikk han den lange uhyggelige hånden av en person som i 2016 hadde gjort det oppsiktsvekkende funnet i en tunnel nær inkaenes gamle hovedstad Cusco sørøst i Peru.

Hånden lå angivelig i en sarkofag sammen med andre kroppsdeler – blant annet et avlangt kranium og et mumifisert spedbarn.

Den den inntørkede hånden er enten en sensasjon eller en utspekulert forfalskning, skriver Express og flere andre britiske medier om historien.

Marsmann eller inka-mumie?

Brien Foerster, som har viet en stor del av sitt liv til jakten på Marsmennesker og deres påståtte besøk på jorda, hevder på sin side at en anonym peruansk lege i Cusco har undersøkt hånden.

Legen konkluderer angivelig med at hånden er "biologisk” og består av knokler, hud og negler. Røntgenbilder avslører dessuten at hver finger består av seks knokler, mens menneskehender består av tre.

Ifølge Foerster mener legen at hånden enten tilhører menneskets tidligste forfedre eller en livsform fra det ytre rom.

DNA-tester skal kaste lys over saken

Allerede nå møter Foerster skarp kritikk fra flere hold: Hvorfor får ingen vite hvor hånden ble funnet? Hvorfor vil ikke den omtalte legen ha navnet sitt offentliggjort? Og hvorfor leverte ikke Foerster hånden til et anerkjent universitet?

Foerster lover at hånden vil bli DNA-testet og karbon-14-analysert i USA i løpet av 2017.

Les også:

Arkeologi

Grusomt ritual skulle blidgjøre inkaenes guder

2 minutter
Arkeologi

19 mystiske gudefigurer funnet i Peru

2 minutter
Arkeologi

37 m lang katt funnet ved Nazcalinjene i Peru

3 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul