Fabergé-egg ble laget på et år
Fremstillingen av hvert påskeegg var en langvarig prosess som krevde flere hundre spesialister. Carl Fabergé deltok ikke i det praktiske arbeidet, men kom med ideene.
Fabergé designet nye egg
Carl Fabergé var firmaets hjerne, men det praktiske arbeidet sto fagfolk for. Når Fabergé kom med forslag til et nytt egg, laget designere tegninger og modeller som ble sendt ut til firmaets verksted.
Oppfinnsomhet drev verket
I verkstedet arbeidet rundt 500 gullsmeder, juvelslipere, emaljører og malere. Hvis Fabergés ideer ikke lot seg realisere med eksisterende metoder, forlangte han at spesialistene fant opp nye, avanserte teknikker.
Fabergé selv eksperimenterte med fargeskalaen og utviklet over 140 nye farger. Dessverre gikk oppskriftene og teknikkene hans tapt under revolusjonen i 1917.
Fabergé-egget ble levert personlig
Når et påskeegg omsider var ferdig, ble det i dagene før påske presentert for tsaren av Fabergé selv. Imens ventet arbeiderne på verkstedet engstelig og spent på at mesteren skulle komme tilbake og meddele at egget var mottatt med tilfredshet.