Var Frank Lucas så sympatisk som filmen fremstiller ham?
Som i filmen var virkelighetens Frank Lucas en svært sammensatt person. Den nådeløse gangsteren skånte ingen hvis de sviktet ham. De som blandet seg i hans saker, ryddet han brutalt av veien. Samtidig var Frank Lucas en usedvanlig sjarmerende person som mange likte og fikk sympati for på tross av gjerningene hans. Richie Roberts - politimannen som pågriper Lucas i filmen - ble god venn med gangsterkongen og er det fremdeles i dag, 32 år etter. Men filmens skildring av Frank Lucas som en samvittighetsfull samfunnets støtte som hjelper fattige innbyggere i Harlem, stemmer ikke.
Er Roberts portrettert sannferdig?
Nei, Richie Roberts, politimannen som i filmen feller Lucas, spilte ingen stor rolle i opprullingen av narkotikahandelen til Lucas. Roberts var del av en gruppe som felte narkokongen, men bidro ikke under arrestasjonen eller i det dramatiske oppgjøret med livvaktene til Lucas. Filmens portrett av den følsomme skilsmissefaren stemmer heller ikke med realitetene - Roberts var ugift og hadde ingen barn da handlingen i filmen utspiller seg.
Smuglet Frank Lucas heroin i kistene til døde soldater?
Ja, Lucas smuglet heroin fra Vietnam i hemmelige rom i kistene til amerikanske soldater. Lucas bestakk soldater og offiserer til å putte 12 kilo heroin i spesielle kister med dobbel bunn. Metoden ble kjent som “kadaverforbindelsen”. “Hvem i alle dager vil komme på å lete i en død soldats kiste?”, som Lucas uttrykte det under rettssaken. På den måten kunne Lucas importere heroin uten å måtte handle med mafiaen som kontrollerte markedet. Som i filmen hadde Lucas utelukkende nakne kvinner til å klargjøre heroinen. Fra Lucas' skjulested i en boligblokk i Harlem sorterte kvinnene heroinen i mindre poser til salg i USAs gater. De arbeidet uten klær, slik at de ikke hadde mulighet til å stjele stoffene.