I sin storhetstid sto RAF blant annet bak et bombeangrep på flyplassen i Frankfurt (nedenfor) og kidnappingen av arbeidsgiverpresidenten Hanns-Martin Schleyer. Etter 43 dagers politijakt ble Schleyer funnet død.

Baader Meinhof-komplekset - detaljert og korrekt

Filmkontrollen: Baader Meinhof-komplekset I 1970 innledet den vesttyske terrorgruppen Rote Armee Fraktion en væpnet kamp mot makthaverne.

Forlot Ulrike Meinhof virkelig mann og barn?

Journalisten Ulrike Meinhof hadde to tvillingdøtre på åtte år da hun sluttet seg til Rote Armee Fraktion (RAF) i 1970. Sammen med andre RAF-medlemmer prøvde hun å bortføre barna slik at de kunne bli oppdratt til revolusjonær kamp i Palestina. Planen mislyktes, og frem til sin død i 1976 så Meinhof bare barna sine én gang, da de besøkte henne i fengselet.

I motsetning til i filmen var Ulrike Meinhof allerede skilt fra sin mann, Klaus Rainer Röhl, to år før hun ble med i RAF. En av hennes første terrorhandlinger var å rasere redaksjonen i bladet der Röhl var redaktør, fordi han tok avstand fra venstrefløyens voldelige metoder .

Var RAF på treningsleir i Midtøsten?

Seks tidligere medlemmer av Rote Armee Fraktion har fortalt at gruppens ledende medlemmer dro til Jordan i begynnelsen av 1970. Her bodde de i en treningsleir drevet av Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO). De fikk opplæring i såvel bruk av våpen og sprengstoff som geriljakrig og terrorhandlinger. En person som deltok på trenings­leiren, fortalte senere at det kom til flere sammenstøt mellom de frisinnede tyskerne og deres muslimske verter.

Sto Springer bak attentatet på Dutschke?

I april 1968 ble studentlederen Rudi Dutschke hardt såret av en 18 år gammel høyreekstremist. Tysk venstrefløy beskyldte mediebaronen Axel Springer – utgiveren av blant annet Bild-Zeitung – for å ha oppildnet til drapsforsøket. Antikommunisten Springer hadde ført en hissig kampanje mot Dutschke, som han blant annet kalte «urostifter». Etter angrepet på Dutschke demonstrerte flere tusen aktivister foran Springers forlag. Fire år senere hevnet RAF drapsforsøket med en bombeaksjon mot Springers forlag i Hamburg.

Kanskje du er interessert i