Shutterstock

Hvem fikk den første stjernen på Walk of Fame?

Hollywood hyllet sin første stjerne i 1960 med en stjerne på Walk of Fame-fortauet. Siden har tusener flere blitt føyet til den nå kilometerlange ruten.

Den første som fikk tildelt en stjerne på det berømte Walk of Fame-fortauet i Hollywood, var den amerikanske filminstruktøren og -produsenten Stanley Kramer.

Han fikk stjernen den 28. mars 1960 som hedersbevisning for sine filmer. De kretset ofte om følsomme politiske og sosiale emner som de store filmselskapene ellers unngikk.

Blant Kramers mest kjente filmer er The Defiant Ones (1958) og Guess Who’s Coming to Dinner (1967), som begge setter fokus på rasisme.

I 1961 fikk Kramer en æres-Oscar for sitt store bidrag til filmkunsten.

© AF Archive/Imageselect

Stuart ville skape en turistmagnet

Ideen til Walk of Fame ble født i 1953, hos E.M. Stuart, sjefen for Hollywoods handelskammer.

Han ønsket å skape et spektakulært minnesmerke for å tiltrekke flere turister og markedsføre Hollywood, “hvis navn er ensbetydende med glamour og spenning i klodens fire hjørner.”

Inspirasjonskilden til selve stjernene kan ha vært det lokale Hollywood Hotel. Taket var dekorert med store stjerner hvor navnene på forskjellige berømtheter var skrevet.

Siden Kramers stjerne i 1960 er ytterligere ca. 2600 stjerner blitt støpt ned i Walk of Fame for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for film, TV, musikk, radio eller teater.