Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvem fikk den første stjernen på Walk of Fame?

Hollywood hyllet sin første stjerne i 1960 med en stjerne på Walk of Fame-fortauet. Siden har tusener flere blitt føyet til den nå kilometerlange ruten.

Shutterstock

Den første som fikk tildelt en stjerne på det berømte Walk of Fame-fortauet i Hollywood, var den amerikanske filminstruktøren og -produsenten Stanley Kramer.

Han fikk stjernen den 28. mars 1960 som hedersbevisning for sine filmer. De kretset ofte om følsomme politiske og sosiale emner som de store filmselskapene ellers unngikk.

Blant Kramers mest kjente filmer er The Defiant Ones (1958) og Guess Who’s Coming to Dinner (1967), som begge setter fokus på rasisme.

I 1961 fikk Kramer en æres-Oscar for sitt store bidrag til filmkunsten.

© AF Archive/Imageselect

Stuart ville skape en turistmagnet

Ideen til Walk of Fame ble født i 1953, hos E.M. Stuart, sjefen for Hollywoods handelskammer.

Han ønsket å skape et spektakulært minnesmerke for å tiltrekke flere turister og markedsføre Hollywood, “hvis navn er ensbetydende med glamour og spenning i klodens fire hjørner.”

Inspirasjonskilden til selve stjernene kan ha vært det lokale Hollywood Hotel. Taket var dekorert med store stjerner hvor navnene på forskjellige berømtheter var skrevet.

Siden Kramers stjerne i 1960 er ytterligere ca. 2600 stjerner blitt støpt ned i Walk of Fame for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for film, TV, musikk, radio eller teater.

Les også:

Film

Sutton Hoo-film: Skatten du ikke får se på Netflix

3 minutter
Anders And som nazist
Film

Se filmen: Donald Duck som nazist

2 minutter
Film

23. februar 1945: Ikonisk flagg ble reist på Iwo Jima

4 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul