De tre musketerer borg

Ny film om De tre musketerer er et godt gammeldags action-eventyr

En ny fransk filmatisering av den udødelige klassikeren overrasker positivt med eminent action og gode anmeldelser.

Alexandre Dumas' romanklassiker De tre musketerer (1844) fekter seg nok en gang inn på det store lerretet med store armbevegelser og mange slag for pengene.

Den siste nyinnspillingen «De tre musketerer: D'Artagnan» er fransk og et godt gammeldags actionbrak som kan konkurrere med selv det mest heseblesende som Hollywood har å by på.

Regissøren Martin Bourboulon lar virtuose fektemestere kaste seg i salen og galoppere av sted som om det var ingen sak, og det er masser av kruttrøyk og klassiske fektekamper med alt som hører til av høns, høy og flygende menneskekropper.

Se traileren her:

Velkjent historie i to deler

Den to timer og ett minutt lange filmen er den velkjente fortellingen om den unge hissigproppen d'Artagnan som reiser fra Gascogne til Paris i 1627 for å bli musketer.

I hovedstaden oppdager han en sammensvergelse mot tronen og må kjempe med nebb og skarpe klør mot den onde kardinal Richelieu og hans foraktelige spion Milady de Winter – selvfølgelig godt hjulpet av de tre musketerene Athos, Porthos og Aramis.

I motsetning til tidligere filmatiseringer er historien denne gangen delt i to deler, og den siste filmen skal etter planen vises på franske kinoer i desember.

Den første filmen i rekken har fått 96 % gode anmeldelser på nettsiden Rotten Tomatoes.