Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Gastronomi

Fersk mat fikk krydder

Krydret hurtigmat blomstret langs middel­alderens pilgrimsruter.

Langs Europas pilegrimsruter i middel­alderen ble det opprettet boder med mat.

Kvaliteten på maten var ofte dårlig, men en tommelfinger­regel sa at duften av sterkt krydder tilsa at man trygt kunne spise maten.

Tanken var at en matbod med dyre, utenlandske krydder også brukte penger på ferske råvarer.

Les også:

Gastronomi

Romerne puttet fiskesaus på all maten sin

13 minutter
Gastronomi

Slik fikk pizza Margherita navnet sitt

2 minutter
Gastronomi

Avgjørelse: Her er Skottlands eldste whisky

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul