Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hva ble spam brukt til?

Det sammenkokte svineproduktet ble ikke noen stor suksess i første omgang – men da verdensfreden ble brutt, viste kjøttklumpen seg fra sin beste side.

Shutterstock

Spam – kokt svinekjøtt på boks – ble første gang lagt ut for salg i 1937.

Den firkantede boksen ble skapt av matprodusenten Hormel i et forsøk på å selge svinebog, som kundene ellers ikke ville ha. Løsningen ble å koke kjøttet sammen med bl.a. skinke, potetstivelse, salt og sukker og markedsføre det som et kjapt måltid.

Husmødrene var skeptiske til kjøtt som ikke krevde plass i kjøleskapet, men da 2. verdenskrig brøt ut, satset den amerikanske hæren på spam og sendte over 100 mill. bokser til troppene som et billig måltid.

Spam er omtrent 27 prosent fett.

© Shutterstock

Spam fikk også plass i hjelpepakkene som USA sendte til det krigsherjede Europa – og dermed ble spam et globalt matvareprodukt.

Etter krigen prøvde Hormel å markedsføre spam som patriotisk mat, men i stedet fikk hermetikken et rykte som næringsfattig fattigmannskost og ble ofte latterliggjort i populærkulturen.

I 1990-årene ga det allestedsnærværende spam navn til uønsket elektronisk post.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul