Svakelig sønn av smed revolusjonerte det franske kjøkken
Auguste Escoffier var sønn av en smed, men manglet evnene som trengtes for å gå i farens fotspor. I stedet ble han kokken som grunnla moderne, fransk kokekunst.

«Kokkenes konge» Escoffier kokkelerte i mer enn 60 år.
Da Auguste Escoffier kom inn på kjøkkenet på Savoy Hotel en søndag morgen, fikk han seg et sjokk.
Kokkene som hadde hatt sin siste arbeidsdag på hotellet kvelden før, hadde rasert den nye arbeidsplassen hans fullstendig.
Alt var skittent, kokekarene lå og fløt, og verst av alt: De hadde ikke latt så mye som et saltkorn stå igjen.
Samme kveld var alle bordene i restauranten reservert av forventningsfulle gjester fra Londons overklasse.
Hotellet hadde åpnet året før, i 1889, og var eid av teaterkongen Richard D'Oyly Carte, som hadde tjent formuer på de populære Gilbert og Sullivan-operettene på Savoy Theatre.
Hotellet skulle være Londons fineste og betjene Cartes rike venner, men det levde ikke opp til forventningene.
Derfor hadde Carte sparket hele staben og ansatt hotellbestyreren César Ritz og kjøkkensjefen Escoffier. Denne kvelden skulle de to bevise at de kunne gjøre Savoy til en suksess.