Ridderne så på angrep på muslimske skip som hellig krig – i virkeligheten var det sjørøveri i stor stil.

Maltas riddere levde av sjørøveri og slaveri

I 1530 slo johannitter-ridderne seg ned på Malta og forvandlet øya til en mønsterstat som levde av sjørøveri og slaveri.

Riddere levde av slaveri

Johannitterne kom til Malta i 1530 og omdannet på få år øya til en driftig mønsterstat med svære festningsverk og en slagkraftig flåte. Den brukte ridderne til å kapre muslimske handelsskip, stjele lasten og gjøre besetningen til slaver.

Sjørøveriet og slaveriet kalte johannitterne - eller malteserridderne, som de senere også ble kalt - for "hellig krig”.

Malta var kjent for slaveri

Gjennom 1500- og 1600-tallet var Malta knutepunkt for slavehandelen i Middelhavet, og i hovedbyen Valletta fantes et av Europas største slavemarkeder. Her solgte malteserridderne både bortførte osmaner, nordafrikanere og jøder, og handelen fortsatte langt inn i siste halvdel av 1700-tallet.

Først da Napoleon inntok Valletta i 1798 - for øvrig uten å løsne et eneste skudd - var det over og ut for den gamle ridderordenen på Malta.

Få en guide til den gamle slaveribyen Valletta

Dykk ned i byens storhet og fall i vår store guide til malteserriddernes tungt befestede hovedstad.

Last ned vår historiske guide her:

Er du glad i reiser med historisk innhold? Da bør du bestille din neste ferie gjennom Bonnier Expeditions. Vi tilbyr stadig nye historiske reiser i verdensklasse, der vi kombinerer opplevelser, komfort og ekspertise fra Nordens beste forskere som er med oss på reisen. Se hvilke reiser vi har på programmet her.

Kanskje du er interessert i