Bernard Cahier/Getty Images
Le Mans katastrofe

Fart over feltet!

I alle år etter oppfinnelsen av bilen har fartsdjevler presset de firehjulede maskinene til å kjøre stadig fortere. På begynnelsen av 1900-tallet utviklet motorløp seg til en livsfarlig disiplin – og i 1955 gikk det helt galt under et Le Mans racerløp.

Racerbil på kollisjonskurs

Vanderbilt Cup-løpet utvikler seg dramatisk da et hjul faller av et av kjøretøyene. Føreren Eddie Pullen mister kontrollen, og publikum flykter i panikk. Tidlig på 1900-tallet var racerbilen blitt så rask at motorløp hadde utviklet seg til en livsfarlig sportsgrein – for både deltagere og tilskuere.

GETTY/HULTON ARCHIVES

Santa Monica, California,
Februar 1914

GETTY/HULTON ARCHIVES

Et race for nazister

Mercedes Benz-racerbiler med karakteristiske hakekors ruller inn på AVUS-banen i Berlin. I 1930-årene er utviklingen av raske biler et av nazistenes foretrukne propagandagrep. I takt med at bilene blir bedre, vinner tyskerne stadig flere grand prix'er. Det nazistiske regimet bruker seirene som symbol på Tysklands vei tilbake til en forgangen storhetstid.

Hulton Archive/Stringer/Getty Images

Berlin, Tyskland
ca. 1940

Hulton Archive/Stringer/Getty Images

Le Mans-katastrofen

Det populære 24-timersbilløpet ble i 1955 innehaver av en dyster rekord da en ulykke resulterte i motorsportshistoriens verste tragedie. Mer enn 80 tilskuere mistet livet da kjøreren Pierre Levegh kolliderte med Macklin og vrakrester fra Leveghs racerbil ble slynget ut over tilskuerplassene. Levegh kjørte i en Mercedes-Benz 300 SLR, hvorpå Mercedes besluttet å trekke seg fra motorsporten de neste tre tiårene.

Bernard Cahier/Getty Images

Le Mans, Frankrike
Juni 1955

Bernard Cahier/Getty Images