Bettmann/Getty Images
Nixon trækker sig tilbage

GALLERI: Den skandalerammede Nixon

I 1968 blir antikommunisten Richard M. Nixon valgt til USAs 37. president. Hans tid blir preget av en skandale så voldsom at Nixon som den første noensinne må forlate presidentembetet før tiden.

Nixon og Watergateskandalen
Nixon og Watergateskandalen

Esel gjør narr av Nixons seier

Den demokratiske avisen «Reading Eagle» gjør grundig narr av den nyutnevnte republikanske presidentkandidaten Richard Nixon. Ifølge avisen har eselet bare «latter til overs» for politikerens seier. Eselet har vært demokratenes partidyr siden 1828, da en motstander kalte en kandidat for «jackass» (hannesel). Nixon vant valget.

Getty images

Pennsylvania – USA
August 1968

Getty images

Måne-karantene

President Nixon lykkeønsker astronautene Neil Armstrong, Michael Collins og “Buzz” Aldrin etter deres vellykkede reise til månen. Nå skal de tilbringe tre uker i en “mobil karantenefasilitet”. Isolasjonen er nødvendig da ekspertene frykter at astronautene kan ha fått mer enn månestein med seg hjem, nemlig ukjente sykdommer. Ingen viste dog tegn til sykdom, så de tre ble gjenforent med sine familier.

MPI/Stringer/Getty Images

Houston, USA
1969

MPI/Stringer/Getty Images

Presidenten og rockestjernen

Richard Nixon og Elvis Presley avslutter sin samtale om et av tidens store problemer. Det var rockestjernen som hadde anmodet om møtet, fordi han ville hjelpe til i kampen mot narkotikahandel. Møtet ble holdt hemmelig i flere måneder.

National Archives/Getty Images

Washington D.C., USA
Desember 1970

National Archives/Getty Images

Nixons tunge avskjedstale

Til tross for en positiv tone da han tar avskjed med staben i Det hvite hus, klarer ikke Richard Nixon å skjule at Watergate-skandalen har satt spor. Amnesti fra etterfølgeren Gerald Ford gir imidlertid en liten oppreisning. Nixon var USAs president i fem og et halvt år før han trakk seg fra embetet. Det har ikke skjedd verken før eller siden.

rex/all over

USA
August 1974

rex/all over

Farvel og takk

President Richard Nixon offentliggjør i august 1974 at han fratrer posten som USAs leder. Årsaken var primært hans involvering i Watergateskandalen, som førte til at fem menn ble arrestert i Washington D.C. i 1972. Mennene hadde tatt seg inn i Watergatebygningen – demokratenes hovedkvarter – for å plassere avlyttingsutstyr der. Nixon ble den første presidenten som forlot sitt embete før tiden.

Bettmann/Getty Images

Washington D.C., USA
August 1974

Bettmann/Getty Images