











Taus anklage fra vansirede franskmenn
Da Versailles-traktaten skulle underskrives i 1919, hadde Frankrikes statsminister Georges Clemenceau invitert med fem soldater. De hadde fått ansiktene skutt i stykker under kampene mot tyskerne. Clemenceaus tanke var at mennenes fryktelige skader ville få den tyske delegasjonen til å føle seg ekstra utilpass.
Versailles, Frankrike
1919
Fredspipen avløst av sigaretten
En avdeling franske soldater har nettopp inntatt postene sine i det andre slaget om Aisne. Rundt dem herjer død og ødeleggelse. Soldaten til venstre røykeren sigarett – en vane som har vunnet innpass under 1. verdenskrig. Nikotinens beroligende virkning hjelper soldatene, og sigaretter blir en fast del av feltrasjonene.
Aisne, Frankrike
1917
Den røde hær drar i krig
Den 22. juni 1941 innleder Hitler historiens største militære offensiv, «Operasjon Barbarossa». En ung mann kysser sin mor farvel. Verdenskrigen har kommet til Sovjetunionen, og soldaten skal ut for å beskytte sitt land mot de ca. tre millioner tyskerne som rykker frem.
Sovjetunionen,
1941
Allierte soldater håner Hitler
Andre verdenskrig er slutt, og de allierte har inntatt Berlin. Korporal Russell M. Ochwad kan ikke motstå fristelsen til å gjøre narr av naziregimets fører, Adolf Hitler, foran sine amerikanske, russiske og britiske kamerater. På samme balkong foran Rikskanselliet hadde Hitler nemlig proklamert at Det tredje riket ville bestå i tusen år.
Berlin, Tyskland
Juli 1945
Opprørets time
Under Påskeopprøret reises det en rekke primitive barrikader i Dublins gater. Opprørerne ble ledet av Irish Republican Brotherhood og den «irske borgerhæren», som ville ha en landsdekkende protest mot det britiske styret. Påskeopprøret er kjent som en militær fiasko. Etter opprøret begynte den britiske regjeringen umiddelbart å henrette lederne for opprøret, bl.a. den folkekjære forfatteren og politikeren Patrick Pearse.
Dublin, Irland
April 1916
Terrorregimet
En gruppe geriljasoldater fra det kommunistiske partiet Røde Khmer har flyktet inn i jungelen etter regimets fall. Partiet, under ledelse av Pol Pot, har hatt makten i Kambodsja (kalt Kampuchea) i årene 1975-1979. Det antas at rundt 1,5 millioner mistet livet i de fire årene pga. folkeforflytninger og hungersnød samt massiv undertrykkelse og henrettelser blant nasjonens minoriteter, intellektuelle og muslimer.
Kambodsja
1981