Bettmann/Getty Images
Hund med to hoveder

GALLERI: Dyr i menneskeriket

Mennesket har temmet dyr i tusenvis av år. Det begynte med hunden, som har vært vår beste venn i alle år etterpå. Men i 1950-årenes Sovjetunionen innleder det lodne vesenet et livsfarlig vennskap med vitenskapen.

Hundens beste venninne

Kate Ward var en kvinne med ett mål i livet: Å redde herreløse hunder. Ifølge henne selv rakk hun å ta seg av 600 hunder i sin levetid. Kates trekkvogn ble laget til henne av lokale folk slik at hun lett kunne ta seg inn til sentrum og selge sine populære postkort – alle med illustrasjoner av Kate og de mange hundene hennes.

Ronald Dumont/Getty Images

Camberley, England
1968

Ronald Dumont/Getty Images

Husk den daglige mosjonen

Sirkuselefanten Mae West er i gang med den daglige morgenmosjonen, som denne dagen foregår langs Gray’s Inn Road. På veien stopper en vennlig sporvognsjåfør for å tilby den store skapningen et eple. Mae West var blant annet med på å reklamere for den årlige julebasaren i stormagasinet Gamages.

HULTON DEUTSCH/GETTY IMAGES

London, England
1936

HULTON DEUTSCH/GETTY IMAGES

Luftens budbringere

Amerikanske soldater viser frem tilfangetatte tyske brevduer. Opp gjennom historien har duer blitt brukt av de militære til å sende viktige beskjeder. Jobben som krigsdue var imidlertid ikke ufarlig. De ble beskutt av fiendtlige styrker, men et mer naturlig våpen ble også benyttet i bekjempelsen av duene: Høken! Det anslås at ca. 95 prosent av duene utførte sine oppdrag med hell til tross for de mange farene.

Lake County History Archives Heritage-Images/Imageselect

Illinois, USA
1917

Lake County History Archives Heritage-Images/Imageselect

To neser snuser ikke bedre enn én

I fem år eksperimenterte den sovjetiske legen Vladimir Demikhov (tv.) med å gi hunder et ekstra hode. Dyrene døde kort etter, men Demikhovs forsøk ga likevel viktig kunnskap om organtransplantasjon til legevitenskapen.

Bettmann/Getty Images

Moskva, USSR,
1959

Bettmann/Getty Images

Bokseren møter en naturlig mester

I 1891 oppsto en helt ny sportsgren – kenguru-boksing. Pungdyrets naturlige kampteknikk minnet så mye om boksing at flere satte hansker på dyret og trente det til et liv i ringen. Selv om kenguruen sto overfor en profesjonell bokser, var det ofte dyret som vant. Kenguruens sterke bakbein var en klar fordel under kampen.

Getty Images

Paris, Frankrike
November 1932

Getty Images

Livsnyter om bord

Katten Convoy lever om bord på det britiske krigsskipet HMS Hermione. Hans oppgave er å holde rottene unna, men han er også maskot for besetningen og gleder alle på skipet. Convoy har vært med på så mange operasjoner at han til og med har fått sydd en egen hengekøye. I juni 1942 lider imidlertid skipet en tragisk skjebne da det blir torpedert av en tysk ubåt. 87 mann og Convoy så aldri dagens lys igjen.

Lt. S J Beadell/Getty Images

Gibraltar,
November 1941

Lt. S J Beadell/Getty Images