Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Historiske bilder

Galleri: Ninjaens utstyr

For å utføre oppdragene sine måtte ninjaen ha et velutstyrt verk­tøyskrin. Det gikk i alt fra kastestjerner til murskeier.1

Forkledd i fiendens uniformer

Ninjaen er her iført sin svarte drakt, men oftest opererte han forkledd i fiende­uniformer.

Kastestjernen

Kastestjernen – shuriken – er en knivskarp metallstjerne som kastes mot fienden. I tillegg til den tradisjonelle formen fins det utgaver formet som en rombe, pil eller kniv.

Ninjato: Ninjaens korte sverd

Ninjaens korte sverd kalles en ninjato. Den skarpe klingen er livsfarlig i kamp, og våpenet kan dessuten brukes som stokk når ninjaen må føle seg frem i mørket.

Tabi: Fotformede sokker

På føttene har ninjaene tabi. De formsydde sokkene er delt mellom stortåen og de andre tærne. Det gjør at ninjaene får et perfekt grep når de for eksempel klatrer i tau.

Shikoroen: En tynn sag

Shikoro er et kort sverd med dobbelt sagblad. Ninjaene bruker det til å skjære over trehengslene til vinduer og dører. Shikoro egner seg dessuten godt til å lage små kikkhull i murer og vegger.

Kusarigama: En sigd med kjetting

En kusarigama er en sigd med en kjetting. Kjettingen har et lodd i enden, og slynges rundt motstanderens bein. Deretter kan ninjaen trekke ham til seg og drepe ham med et velplassert hogg med sigden.

Tekagi-shuko: Skarpe klør

De skarpe klørne som kalles tekagi-shuko, er laget av jern og er opprinnelig et klatreredskap. De skarpe, bjørnekloaktige spissene er også et effektivt våpen i nærkamp.

Kunai : Murskei og kubein

En kunai minner om en mellomting av en robust murskei og et kubein. Ninjaen bruker det grove verktøyet til å bryte opp porter og lage hull i de tradisjonelle leirklinte murene.

Kaginawa: Langt tau med anker

Et langt tau med et anker i enden kalles en kaginawa. Det er ninjaens viktigste redskap. For å forsere høye murer kaster han ankeret over kanten og klatrer opp tauet.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul