Galleri: Ninjaens utstyr

For å utføre oppdragene sine måtte ninjaen ha et velutstyrt verk­tøyskrin. Det gikk i alt fra kastestjerner til murskeier.1

Forkledd i fiendens uniformer

Ninjaen er her iført sin svarte drakt, men oftest opererte han forkledd i fiende­uniformer.

Kastestjernen

Kastestjernen – shuriken – er en knivskarp metallstjerne som kastes mot fienden. I tillegg til den tradisjonelle formen fins det utgaver formet som en rombe, pil eller kniv.

Ninjato: Ninjaens korte sverd

Ninjaens korte sverd kalles en ninjato. Den skarpe klingen er livsfarlig i kamp, og våpenet kan dessuten brukes som stokk når ninjaen må føle seg frem i mørket.

Tabi: Fotformede sokker

På føttene har ninjaene tabi. De formsydde sokkene er delt mellom stortåen og de andre tærne. Det gjør at ninjaene får et perfekt grep når de for eksempel klatrer i tau.

Shikoroen: En tynn sag

Shikoro er et kort sverd med dobbelt sagblad. Ninjaene bruker det til å skjære over trehengslene til vinduer og dører. Shikoro egner seg dessuten godt til å lage små kikkhull i murer og vegger.

Kusarigama: En sigd med kjetting

En kusarigama er en sigd med en kjetting. Kjettingen har et lodd i enden, og slynges rundt motstanderens bein. Deretter kan ninjaen trekke ham til seg og drepe ham med et velplassert hogg med sigden.

Tekagi-shuko: Skarpe klør

De skarpe klørne som kalles tekagi-shuko, er laget av jern og er opprinnelig et klatreredskap. De skarpe, bjørnekloaktige spissene er også et effektivt våpen i nærkamp.

Kunai : Murskei og kubein

En kunai minner om en mellomting av en robust murskei og et kubein. Ninjaen bruker det grove verktøyet til å bryte opp porter og lage hull i de tradisjonelle leirklinte murene.

Kaginawa: Langt tau med anker

Et langt tau med et anker i enden kalles en kaginawa. Det er ninjaens viktigste redskap. For å forsere høye murer kaster han ankeret over kanten og klatrer opp tauet.