Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kunstig intelligens gjenoppliver historiens største personligheter

Ny tjeneste bruker deep learning-teknologi til å animere fotografier. Med bare ett enkelt klikk kan du vekke verdenshistoriens største personligheter til live.

Nå kan du gjenopplive verdenshistoriens største personligheter. Ved hjelp av den nye tjenesten Deep Nostalgia, som er basert på kunstig intelligens og såkalt deep learning-teknologi, er det mulig å animere fotografier av døde familiemedlemmer og historiske personer.

Det er det internasjonale slektsforskningsfirmaet MyHeritage som står bak den nye tjenesten som ble lansert sist uke.

Se historien komme til live:

Teknologien fungerer på samme måte som såkalte deepfakes – falske videoene som er basert på to algoritmer.

Den ene er den kreative algoritmen. Den analyserer store mengder data av den personen som skal etterlignes for å lage den beste deepfaken. Algoritmen analyserer ansiktstrekk, hår, skygger og så videre i ulike vinkler og lager til slutt et forslag til en deepfake.

Algoritme nummer to kontrollerer arbeidet og fungerer som politibetjent. Algoritmen analyserer detaljer som feilplasserte piksler, hvordan selve ansiktet beveger seg i forhold til hodet og lignende.

Finner kontrollalgoritmen feil, rapporterer den det tilbake til den kreative algoritmen, som blir satt til å rette feilene og lage et nytt, forbedret forslag.

Mens deepfakes av kjendiser som Tom Cruise og Barack Obama har eksistert i flere år, gir Deep Nostalgia deg nå mulighetene for å teste deepfaketeknologien på bekjente og historiske personer. Så lenge du har samtykke, er det ingen begrensninger for hvem teknologien kan brukes på.

Er du nysgjerrig etter å se hvordan tippoldemoren din ville ha sett ut på video? Så prøv verktøyet på MyHeritage.comder det er mulig å laste opp et gammelt fotografi og få animert et ansikt.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul