Kunstig intelligens gjenoppliver historiens største personligheter

Ny tjeneste bruker deep learning-teknologi til å animere fotografier. Med bare ett enkelt klikk kan du vekke verdenshistoriens største personligheter til live.

Nå kan du gjenopplive verdenshistoriens største personligheter. Ved hjelp av den nye tjenesten Deep Nostalgia, som er basert på kunstig intelligens og såkalt deep learning-teknologi, er det mulig å animere fotografier av døde familiemedlemmer og historiske personer.

Det er det internasjonale slektsforskningsfirmaet MyHeritage som står bak den nye tjenesten som ble lansert sist uke.

Se historien komme til live:

Slik ser det ut når Napoleon Bonaparte, Sitting Bull, Marie Curie, Benito Mussolini og Abraham Lincoln blir animerts i Deep Nostalgia.

Teknologien fungerer på samme måte som såkalte deepfakes – falske videoene som er basert på to algoritmer.

Den ene er den kreative algoritmen. Den analyserer store mengder data av den personen som skal etterlignes for å lage den beste deepfaken. Algoritmen analyserer ansiktstrekk, hår, skygger og så videre i ulike vinkler og lager til slutt et forslag til en deepfake.

Algoritme nummer to kontrollerer arbeidet og fungerer som politibetjent. Algoritmen analyserer detaljer som feilplasserte piksler, hvordan selve ansiktet beveger seg i forhold til hodet og lignende.

Finner kontrollalgoritmen feil, rapporterer den det tilbake til den kreative algoritmen, som blir satt til å rette feilene og lage et nytt, forbedret forslag.

Mens deepfakes av kjendiser som Tom Cruise og Barack Obama har eksistert i flere år, gir Deep Nostalgia deg nå mulighetene for å teste deepfaketeknologien på bekjente og historiske personer. Så lenge du har samtykke, er det ingen begrensninger for hvem teknologien kan brukes på.

Er du nysgjerrig etter å se hvordan tippoldemoren din ville ha sett ut på video? Så prøv verktøyet på MyHeritage.comder det er mulig å laste opp et gammelt fotografi og få animert et ansikt.