Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

first beauty queen

Hvem var den første skjønnhetsdronningen?

Tradisjonen med skjønnhetskonkurranser fantes allerede i middelalderen, men det var først på 1800-tallet at den første egentlige "skjønnhetsdronningen" ble utpekt.

Florilegius/Bridgeman Images

Siden middelalderen har det vært holdt ulike slags skjønnhetskonkurranser ved festlige anledninger. F.eks. ble unge jenter utpekt som pinsebruder eller maibruder i forbindelse med pinsefeiringer og vårfester i flere europeiske land.

Den første kvinnen som kildene sier fikk tittelen “skjønnhetsdronning” var den engelske hertuginnen av Somerset, Georgiana Seymour (1809-84), som var kjent for sin blendende skjønnhet.

Kåringen foregikk under en middelalderfestival i Skottland i 1839, der Europas fornemste menn og kvinner møttes for å hylle fortidens ridderidealer.

Turneringens hovedattraksjon var en stor ridderturnering etter middelalderens forbilde der det kom ca. 100.000 tilskuere i løpet av tre dager.

Den ridderen som vant turneringen fikk lov til å velge en “skjønnhetsdronning.” Henne fikk han sitte til bords med under den avsluttende middagen.

Svært få ble overrasket da valget falt på Georgiana Seymour, for hun fortryllet alle med sine store, mørkeblå øyne. Blant hertuginnens beundrere var dronning Victoria. Etter turneringen noterte hun sin beundring for Seymours eleganse i dagboken sin.

Den første moderne skjønnhetskonkurransen var Miss America i 1921. Konkurransen var et forsøk på å lokke turister til Atlantic City, USA, og ble en stor suksess med flere tusen tilskuere.

Les også:

Andre verdenskrig

Vinterkrigen: Geriljakrig i 40 kuldegrader

17 minutter
Våpen

USAs spøkelsesfly tvang Saddam Hussein i kne

12 minutter
Kultur

Elefanten Tuffi fikk nok av offentlig transport

1 minutt

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul