Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Karnevalsmaske gjorde kvinner mer attraktive

Rekvisitter var en viktig del av flørtingen i 1700-tallets Venezia. Kvinnenes påkledning var ofte sparsom, men en helt spesiell maske spilte en vesentlig rolle når menn og kvinner kurtiserte hverandre.

Asar Studios/Imageselect

Når menn og kvinner kurtiserte hverandre i 1600- og 1700-tallets Venezia, var rekvisitter ofte en del av det flørtende spillet. Bl.a. moretta-masken, en sort maske i velour som skjulte kvinnens identitet. Masken hadde ingen stropper men ble holdt på plass ved å bite i en knapp slik at kvinnen ikke kunne snakke mens hun hadde den på.

Brystvortene ble sminket

Masken sto i kontrast til kvinnenes klær, som var meget avslørende. Det var bl.a. normalt å legge rød make-up på brystvortene for at de skulle syns bedre under det tynne stoffet.

Mystikken virket pirrende

Masken skjulte dog kvinnens e­gent­li­­ge skatt, hennes ansikt, hvilket gjorde henne mer gåtefull og attraktiv for mennene som skulle forsøke å vinne kvinnens gunst uten å kunne snakke med henne. Det var kun de færreste som var så heldige at de fikk kvinnen til å ta av seg masken og dermed vise seg fram for sin beiler.

Les også:

Historiske storbyguider

Bli med på karneval i Venezia

6 minutter
Kultur

All-inclusive charterreiser oppsto i Venezia

17 minutter
female ancient greek athlete
Grekere

Kunne kvinner delta i De olympiske leker?

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul