TV-Radio Mirror
Marilyn Monroe

Hvordan døde Marilyn Monroe?

Marilyn Monroe var en av verdens mest elskede og feterte filmstjerner, men hun kjempet en kamp mot sine indre demoner. I august 1962 ga Monroe etter for de mørke tankene.

Marilyn Monroe var bare 36 år da stjernens livløse kropp ble funnet av psykiateren hennes rett før soloppgang søndag 5. august 1962.

I månedene før hadde det verdenskjente filmikonet i økende grad følt seg presset og tynget av omverdenens forventninger til henne. Monroe hadde vært en av verdens mest populære filmstjerner på 1950-tallet, men de siste årene hadde filmene hennes fått mindre oppmerksomhet, og navnet hennes ble i økende grad nevnt i forbindelse med diverse skandaler.

I samme periode hadde superstjernen fått flere problemer med helsen og hadde begynt å ta store mengder medisin.

Den fatale augustkvelden fikk Marilyn Monroes hushjelp mistanke om at noe kunne ha skjedd med filmstjernen. Hun tok derfor kontakt med Monroes psykiater, som brøt seg inn på stjernens soverom og fant henne død.

Marilyn Monroe

Monroes siste film – The Misfits – ble ferdig i 1961 og floppet stort på kino.

© TV-Radio Mirror

Rettsmedisiner: Det var selvmord

En rettsmedisinsk undersøkelse viste at Monroe hadde dødd som følge av en overdose med sovemedisin. Etterforskningen fant ikke noen tegn på ulovligheter, og siden Monroe tidligere hadde hatt en tendens til selvmordstanker og overdosering av medisin, slo rettsmedisineren fast at filmstjernen hadde begått selvmord.

I årene som fulgte florerte det flere rykter om at Monroe i virkeligheten var blitt myrdet. Blant de «mistenkte» var president John F. Kennedy og broren Robert F. Kennedy, som ifølge hardnakkede rykter hadde hatt affærer med Monroe.

Som en følge av de seiglivede konspirasjonsteoriene besluttet statsadvokaten i Los Angeles å gjenåpne saken om Marilyn Monroes død i 1982. Han fant ingen bevis som støttet teoriene, og sa at den opprinnelige dødsårsaken var korrekt.