Kjendiser bar på groteske hemmeligheter
Elvis var tiltrukket av mindreårige jente. Nostradamus elsket syltetøy. Og Castro ville gjøre karriere i Hollywood. Selv om historiebøkenes ikoner fremstår blankpolerte, bærer de alle på hemmeligheter.

Hayworth, Presley og Lennon ble kjent for helt forskjellige ting, men én ting var de like på: De bar alle på skandaløse hemmeligheter.
Berømt forfatter trodde på feer
Arthur Conan Doyle var så sikker på at feer virkelig fantes at han skrev en bok om de små, overnaturlige skapningene.
Den skotske forfatteren Arthur Conan Doyle er mest kjent for bøkene om mesterdetektiven Sherlock Holmes. Men han var også innom andre tema, blant annet en langt mindre kjent bok fra 1922.
Boken med tittelen The Coming of the Fairies er et eneste langt argument for at små, flygende feer eksisterer.
Anledningen for utgivelsen var en rekke berømte fotografier fra landsbyen Cottingley i England, som angivelig viser to jenter som leker med små feer.
Mens Sherlock Holmes ville ha grepet en lupe og konstatert at bildene bare besto av illustrasjoner fra en barnebok – klippet ut og fotografert – valgte Doyle å sette seg til skrivemaskinen.
Resultatet ble en bok som ifølge Doyle selv skulle betraktes som seriøs faglitteratur.
Ifølge Doyle har fe-bildene fra Cottingley «bevist eksistensen av en folkegruppe på denne planeten som kan vise seg å være like folkerik som menneskerasen».
Den eneste årsaken til at vi ikke kan se feer, er at de små skapningene er gjort av et materiale som «sender ut kortere eller lengre vibrasjoner» enn det synlige spektrum som menneskeøyet kan oppfatte.
Bare noen få utvalgte kan stille inn øyne og hjerne til å se feenes vibrasjoner.
«Det er nettopp evnen til å omstille seg og ta imot andre vibrasjoner som kjennetegner en clairvoyant, og etter mitt syn er det ingenting vitenskapelig umulig i at noen mennesker kan se noe som er usynlig for andre», skriver Doyle.
Småjenter lurte Conan Doyle
I 1920 mottok Arthur Conan Doyle en rekke bilder av to jenter omgitt av feer. Doyle var sikker på at bildene var ekte, og trykte dem i boken han ga ut i 1922.
I mediestormen som fulgte fastholdt de to jentene som hadde tatt bildene at fotografiene deres ikke var forfalskninger.
Etter en rekke kritiske undersøkelser innrømmet kvinnene i 1983 at de hadde forfalsket bildene ved å bruke pappfigurer fra en populær barnebok.
Bløffen var ment som en uskyldig spøk, men etter hvert tok den helt overhånd, forklarte kvinnene.