Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jayne Mansfield var med i flere filmer og ble et av 1950-årenes store sexsymboler.

© Imageselect
Kultur - Kulturpersonligheter

Kjent skuespillerinnes tragiske ulykke endret trafikkreglene

Jayne Mansfield var kjent som ett av sin tids største sexsymboler. Hennes fatale bilulykke i 1967 endret trafikkreglene på de amerikanske veiene.

Den berømte amerikanske skuespilleren Jayne Mansfield er årsaken til at lastebilhengere i dag kjører rundt med en spesiell støtfanger.

Tidlig om morgenen den 29. juni 1967 var Mansfield på vei til et intervju. De andre i bilen var sjåføren, Mansfields advokat, og tre av hennes fem barn.

En tankbil hadde nettopp sprøytet en tåke av myggmiddel utover veien, derfor så ikke Mansfields sjåfør lastebilen med henger som kjørte foran dem i lav fart.

Bilulykken fikk fatale konsekvenser

Den lave personbilen braste inn i hengeren og kilte seg fast under den. Mansfield­ og de to andre voksne døde momentant.

Den blodige ulykken satte søkelyset på faren ved de store trailerne, og USAs trafikksikkerhetsmyndigheter anbefalte at hengere skulle ha en spesiell støtfanger – iblant kalt en Mansfield bar – som gjør at personbiler ikke kan havne under hengeren.

Fra USA spredte støtfangeren seg i 1970-årene til Europa.

En støtfanger på lastebilens henger forhindrer ulykker som den der Mansfield ble drept.

© Shutterstock

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul