Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

28 år etter sin død må maleren Salvador Dalí nå ut i en farskapstest.

© Creative Commons/Allan Waren
Kultur - Kunst

Salvador Dalí skal graves opp for å oppklare farskapssak

En 61 år gammel kvinne hevder at hun er Dalís uekte datter. Retten i Madrid har nå gitt tillatelse til å grave opp kunstnerens lik slik at det kan foretas en DNA-prøve.

Siden 1989 har den surrealistiske maleren Salvador Dalí ligget begravd i byen Figueres nordøst i Spania. Men nå ser det ut som at gravfreden hans forstyrres.

Den kvinnelige tarotkortleseren Pilar Abel påstår at hun er malerens datter. Og for å avklare påstanden har retten i Madrid nå beordret at Dalí skal tas opp av jorden. Det skriver New York Times.

Mor møtte maler i landsby

Pilar Abels mor, Antonia Martínez de Haro, tilbrakte flere somre i landsbyen Port Lligat som barnepike for barn i byen, der også Dalí og hans russiskfødte kone Gala, bodde.

Nå hevder Pilar Abel at moren ble gravid etter en kortvarig romanse med Dalí

Da Pilar var 8 år gammel, fikk hun høre av bestemoren sin at Dalí var hennes far, men det var først for sju år siden at hun konfronterte sin mor med påstanden. Og moren bekreftet den.

Dommen ankes

Tarotkortleseren forsøkte i 2007 å få tatt en DNA-test av en maske hun var i besittelse av, som hadde tilhørt maleren. Men resultatene var ikke entydige.

Derfor gikk Pilar Abel i 2015 til sak mot den spanske staten og Dalís fond. Hun har nå fått medhold i ønsket om å foreta en gyldig DNA-test.

Dalí testamenterte verker til en verdi av flere hundre millioner dollar til den spanske staten, og Dalís fond vil anke avgjørelsen.

Les også:

Romerriket

Så galt gikk det under britenes første Brexit

22 minutter
Kunst

Panikk i Paris: Italiensk patriot stjal Mona Lisa

20 minutter
Kunst

Kopi av Mona Lisa avslører nytt om originalen

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul