2. Uhyggelig drakt beskyttet leger mot døden
På 1600-tallet herjet pesten enda en gang Europa, og derfor oppfant den franske medisinmannen Charles de Lorme en drakt som skulle beskytte pestlegene mot sykdommen.
Drakten ble hurtig symbolet på den visse død, og pestdoktoren kunne kjennes igjen på lang avstand grunnet den karakteristiske og livsnødvendige masken. Det lange nebbet tjente nemlig et viktig formål. Det var fylt med parfyme og urter som skulle holde stanken på avstand og legen i live.
3. Menn gikk med korsetter
Den franske overklassen var på 1800-tallet så besatt av kroppens proporsjoner at korsettet var en nødvendighet for de fleste.
Det formende undertøyet var imidlertid ikke bare populært blant kvinner. Datidens menn ønsket også å forme kroppene sine så de kunne passe de form-sydde moteklærne.
De korsettbærende franskmennene ble imidlertid raskt latterliggjort. Europas øvrige menn var nemlig overbevist om at en mann ikke skulle bruke så mye tid foran speilet for å studere kroppen og dens proporsjoner.
4. Kvinner brukte levende øgler som smykker
I 1890-årenes New York ble det populært blant kvinner å utsmykke seg med dyr, f.eks. ved å bære små, levende øgler i seler. Øglene ble solgt som “kameleoner” som kunne skifte farge og matche enhver outfit.
Det ble dog hurtig for mye for dyrevelferdsorganisasjonen ASPCA, som fikk New Yorks myndigheter til å sende ut en bekjentgjøring om at det snart ville bli ulovlig å selge øglene.
Dilla fortsatte dog i årtier tvers over hele kontinentet, og senere ble også brosjer med levende biller en populær utsmykning.
Under 2. verdenskrig var Hitlers SS-soldater kjent for å ha fryktinngytende dødningehoder på uniformene sine.
Tradisjonen går imidlertid tilbake til 1700-tallet, da prøyssiske husarer bar et kranium med krysslagte knokler som en del av sin militære uniform.
Det symboliserte at husarene var villig til å risikere livet for herskeren og ikke fryktet døden.