Baseballteam spilte med livet som innsats

I 1911 forbarmer sheriff Felix Alston seg over fangene på dødscellene i Wyoming statsfengsel, og han lar de innsatte danne et baseball-team. Mot all forventning går kampene bra, og på mystisk vis får fangene utsatt sine dødsstraffer.

Laget ble populært i pres­sen og trakk mange tilskuere til kampene.

© Chris Enss & Howard Kazanjian

Sheriff Felix Alston, som bestyrer Wyomings statsfengsel, for­bar­mer seg i 1911 over fangene på dødscellene og lar dem danne sitt eget baseballteam.

Fangeteamet spiller på et meget høyere nivå enn forventet, og sammen med sin venn guvernøren i Wyoming beslutter Alston å la dem spille reelle kamper.

De to mennene setter straks penger på det undertippede laget og vinner potten.

Joseph Maull Carey var guvernør i Wyoming fra 1911 til 1915, og etter sin tid i embetet ble han talsmann for et landsdekkende forbud mot hasardspill. Det var etter sigende et forsøk på å kvitte seg med sitt dårlige gambling-rykte.

© Wyoming State Archives/Wikipedia

Galgen venter hvis teamet taper

Kampene går godt for fangene, som fortsetter å vinne. Stjernespillerne får også på mystisk vis utsatt fullbyrdelsen av dødsstraffen.

I all hemmelighet får spillerne sågar vite at galgen venter hvis de taper.

Det gjør aldri teamet, men pressen begynner å grave i saken og ryktene om kor­rup­sjon tvinger til slutt sheriffen til å legge ned laget. Flesteparten av spil­ler­ne blir henrettet kort tid etter.