Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hva symboliserer OL-ringene?

Hvorfor er det fem ringer på det olympiske flagget?

De fem ringene symboliserer at de olympiske lekene samlet fem verdensdeler i sportslig fellesskap og vennskapelig kappestrid.

Verdensdelene var Asia, Oseania, Europa og Afrika samt Nord- og Sør-Amerika som én verdensdel.

All verdens nasjonalflagg er representert med minimum en av fargene – blå, gul, sort, grønn og rød på hvit bakgrunn – som sammen utgjør det olympiske flagget med OL-ringene.

Tegnet på brevpapir

Symbolet ble angivelig brukt første gang i 1913, da de moderne lekenes grunnlegger, Pierre de Coubertin, håndtegnet de fargerike ringene på et brevpapir.

Det skjedde et år etter at lekene var avholdt i Stockholm, der alle fem verdensdeler for første gang var representert til tevling.

Først under de olympiske lekene i den belgiske byen Antwerpen i 1920, ble ringene offisielt tatt i bruk. De prydet flagget som vaiet over den olympiske stadion. I begynnelsen varierte grafikken, og ringene ble ofte fremstilt på en rekke, vevd inn i hverandre­.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul