Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dødens fotballkamp: Ukrainske bakere mot Hitlers stjerner

Sommeren 1942 skal en flokk ukrainske bakere spille sitt livs viktigste og farligste fotballkamp. Motstanderne er 11 Luftwaffe-soldater – og en nazistisk dommer. En seier vil gi det besatte Kiev håp, men det kan bli skjebnesvangert for spillerne.

Ullstein Bild

Det står tyske vakter med bistre sjæferhunder overalt langs ruten inn mot stadion, og inne på tribunene står soldater og politimenn med køller og skuddklare maskinpistoler.

Presset på de lokale fotballheltene er maksimalt. På papiret er ukrainerne et sterkere lag, men de vet at det er farlig å gi alt mot okkupasjonsmakten.

Men kjærligheten til fotballen vinner, og tyskerne må gå ydmyket av banen. De ukrainske tilskuerne er i ekstase, men etter et par dagers gledesrus synker stemningen brått.

Få hele historien om dødens fotballkamp, som ikke var en kamp om gullet, men en kamp for livet.

OBS! Er du allerede abonnent? Så logg inn og få hele artikkelen her

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul