HISTORIE årbok 2021: Opplev årets viktigste nyheter og deres dramatiske forhistorier

I HISTORIES nye årbok får du forhistorien til årets viktigste begivenheter. Måned for måned gir årboken deg bakgrunnen for nyhetene og setter hendelsene i perspektiv. Historie Årbok er historieskrivning når fortellingen er på sitt aller beste.

Fra Stalin til Suezkanalen

Historie Årbok 2021 gir deg oversikt over årets mest skjellsettende begivenheter og setter nyhetene i et historisk lys.

Med årbokens medrivende fortellinger, som bygger på grundige undersøkelser, får du innsikt i de historiske dramaene og personene som har vært med på å forme verden i dag.

Les blant annet om hvordan den russiske Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj havner i fengsel etter først å ha blitt forsøkt snikmyrdet, og få historien om hvordan Josef Stalin sendte en leiemorder ut for å drepe erkerivalen Lev Trotskij.

Eller les om det enorme containerskipet Ever Given som gikk på grunn i Suezkanalen, blokkerte en av verdens viktigste skipsruter og forsinket tusenvis av varer.

Få historien om hvordan den viktige handelsruten flere ganger før har blitt blokkert – første gang allerede ved selve åpningsseremonien i 1869.

I Historie Årbok 2021 får du disse og mange andre spennende forhistorier til de begivenhetene som har skapt overskrifter i år.

Bli klokere på 2021 og fortidens dramatiske begivenheter

Historie Årbok 2021 er den perfekte boken for deg som er interessert i historie.

Den passer for deg som gjerne vil bli med bak årets historiske nyheter og slå følge på en tidsreise som viser hvordan begivenhetene som fant sted i 2021, har tråder tilbake i historien.

Visste du for eksempel at Brexit er forbundet med en dyptliggende trang til selvstendighet i Storbritannia, og at den keltiske dronningen Boudicca var nær ved å kaste romerne ut av Britannia i år 64 i et hevntørstig blodbad?

Eller at forskernes oppfinnelse av covid-19-vaksinen er en rask prestasjon sammenlignet med poliovaksinen? Vaksinen var under utvikling i 40 år. En sta lege nektet å gi opp, til tross for få ressurser og et beskjedent kjellerlaboratorium.

Jonas Salks vaksine kurerte den fryktede barnelammelsen, og i dag er sykdommen stort sett utryddet.

Med Historie Årbok 2021 får du ikke bare fascinerende historier og fantastiske fortellinger.

Boken er også fylt med utførlige tidslinjer, enestående bilder, utdypende infobokser, 3D-illustrasjoner og detaljerte kart:

3D-illustrasjoner

Årboken byr på flere realistiske 3D-illustrasjoner. Se nazistenes enorme transporthelikopter «The Dragon» og les hvordan Hitler bidro til å fremme utviklingen av helikopteret.

Detaljerte kart

Få den store oversikten med bokens detaljerte kart. Få full oversikt over Hitlers overraskelsesangrep på sin tidligere allierte, Sovjetunionen, i Operasjon Barbarossa – den største militæroperasjonen i historien.

Enestående bilder

Boken gir deg virkelige bilder fra historiske øyeblikk. Du får for eksempel bilder av afghanske krigere med stinger-missiler levert av CIA.

Alt dette pluss mye annet kan du glede deg til når du kjøper Historie Årbok 2021 for kr 59,50 + porto. Totalt kr 99!

Historie Årbok 2021 tar deg med rundt i hele historien – både i nåtiden og i fortiden. Vi lover at reisen blir rørende, sjokkerende og tankevekkende.

PS! Det er ingen binding på abonnementet på Historie Årbok, og du kan når som helst si det opp.