Historie Årbok 2022: Få historien brakt til live

I HISTORIES nye årbok kan du lese om årets viktigste begivenheter og deres dramatiske forhistorier. Måned for måned gir årboken deg bakgrunnen for nyhetene og setter hendelsene i perspektiv. Historie Årbok er historieskrivning når fortellingen er på sitt aller beste.

Få hele historien bak de største nyhetene i 2022

Krigen i Ukraina har endret verdensbildet.

Et nytt jernteppe truer med å senke seg i Europa, og de europeiske landene forbereder seg nå på scenarioer som i flere tiår var utenkelige.

I år byr Historie Årbok på et stort, 24 siders tema om Ukraina og landets forhold til den store naboen i øst.

2022 var et år med mange skjellsettende begivenheter som utvilsomt vil gå inn i historien.

Med årbokens engasjerende fortellinger, som bygger på grundige undersøkelser, får du innsikt i de historiske dramaene og personene som har vært med på å forme verden i dag – og du møter de store personlighetene som har fått alt til å skje.

Les blant annet om Finland og Sverige som melder seg inn i NATO på grunn av Vladimir Putins truende retorikk overfor de to nordiske landene, og få historien fra 1939, da finnene overrasker verden og stanser Stalins invasjon av Finland.

Eller les om da Will Smith midt under Oscar-utdelingen langet til Chris Rock og fikk ryktene om en langvarig konflikt mellom de to til å blusse opp igjen.

Hollywood har tidligere vært et arnested for feider – få historien om skuespillerne Bette Davis og Joan Crawford som i flere tiår prøvde å sabotere hverandre.

I Historie Årbok 2022 får du disse og mange andre spennende forhistorier til de begivenhetene som har skapt overskrifter i år.

Dra på reise gjennom 2022 med Historie Årbok

Historie Årbok 2022 er den perfekte boken for deg som er interessert i historie.

Den passer for deg som gjerne vil bli med bak årets historiske nyheter og slå følge på en tidsreise som gjør deg klokere på hvordan begivenhetene som fant sted i 2022, har tråder tilbake i historien.

Visste du for eksempel at drap med skytevåpen, som drapet på forhenværende statsminister Shinzo Abe, forekommer ekstremt sjelden i Japan, og at alle våpen stort sett kontrolleres av den japanske mafiaen yakuzaen, som da den var på høyden i 1980-årene, hadde flere medlemmer enn det var menn i hæren?

Eller at det store, spanske oldtidsmonumentet som har vært skjult i et vannreservoar, men som tørken blottla, bare er ett av 35 000 steinmonumenter i Europa, som ifølge ny forskning spredte seg fra Frankrikes kyster opp gjennom Europa og helt opp til det ytterste av Orknøyene?

Forsmak på historier fra årboken for 2022

Med Historie Årbok 2022 får du ikke bare engasjerende historier og fantastiske fortellinger.

Boken er også fylt med utførlige tidslinjer, enestående bilder, utdypende infobokser, 3D-illustrasjoner og detaljerte kart:

Detaljerte kart

Få den store oversikten med bokens detaljerte kart. Sovjetunionen deler ut store biter til sovjetrepublikkene og holder stramt i tøylene fra Moskva.

Utførlige tidslinjer

Få den kronologiske oversikten over de viktigste begivenhetene i historien. Les om de voldelige protestene i Frankrike i 1775, som førte til den franske revolusjonen.

Enestående bilder

Boken gir deg virkelige bilder fra historiske øyeblikk. Se bl.a. unike bilder fra nazistenes og kommunistenes kamp om Kharkiv fra 1941 til 1943.

3D-illustrasjoner

Årboken byr på flere realistiske 3D-illustrasjoner. Kom tett på verdens hittil største romteleskop Hubble.

Alt dette pluss mye annet kan du glede deg til når du kjøper Historie Årbok 2022 for kr 59,50 + porto. Totalt kr 99!

Historie Årbok 2022 tar deg med rundt i hele historien – både i nåtiden og i fortiden. Vi lover at reisen blir rørende, sjokkerende og tankevekkende.

PS! Det er ingen binding på abonnementet på Historie Årbok, og du kan når som helst si det opp.