HISTORIE Årbok 2023: Få historien brakt til live

I HISTORIES nye årbok kan du lese om årets viktigste begivenheter og deres dramatiske forhistorier. Måned for måned gir årboken deg bakgrunnen for nyhetene og setter hendelsene i perspektiv. Historie Årbok er historieskrivning når fortellingen er på sitt aller beste.

Få hele historien bak de største nyhetene i 2023

Krigen i Ukraina har endret verdensbildet.
Et nytt jernteppe truer med å senke seg i Europa, og de europeiske landene forbereder seg nå på scenarioer som i flere tiår var utenkelige.

Også i år byr årboken på store artikler om krigen i Ukraina, og du får et dypt innblikk i de historiske likhetene med kampene som fant sted på akkurat de samme slagmarkene under 2. verdenskrig.

2023 var et år med skjellsettende begivenheter som utvilsomt vil gå inn i historien.

Med årbokens gjennomarbeidede og medrivende fortellinger får du innsikt i de historiske dramaene og personene som har vært med på å forme verden i dag.

Her er noe av det du kan lese om:

Nord i Danmark finner arkeologene omrisset av en enorm vikinghall.
Hallen har blitt brukt til noen av vikingtidens lystige fester. Her satt høvdingen ved enden av bordet, mjød og svinekjøtt sto på menyen, og ingen fest var komplett uten et slagsmål som nesten endte med døden. Bokens dyktige illustratører har gjenskapt vikinghallen slik at den er lett å utforske og bli klokere på.

I oktober har etterfølgeren til historiens mest uhyggelige film, Eksorsisten, premiere.
Bli med tilbake til 1970-årene, da filmen skremte kinogjengerne til døde og nesten ble forbudt. Vi dykker ned i filmens uhyggelige tilblivelse, med skuespillere som døde på mystisk vis under filmingen, og uforklarlige ulykker som rammet både regissøren, kulissene og filmselskapet.

I Historie Årbok 2023 får du disse og mange andre spennende forhistorier til begivenhetene som har skapt overskrifter i år.

Dra på reise gjennom 2023 med Historie Årbok

Historie Årbok 2023 er den perfekte boken for deg som er interessert i historie.

Den passer for deg som vil bli med bak årets historiske nyheter og slå følge på en tidsreise som gjør deg klokere på hvordan begivenhetene som fant sted i 2023, har tråder tilbake i historien.

Visste du for eksempel at Putins krig i Ukraina trekker uhyggelige tråder tilbake til grusomhetene under 2. verdenskrig? Dette og mye mer kan du lese om i årboken for 2023.

Du får blant annet 16 sider som beskriver de skremmende likhetene mellom 2. verdenskrig og dagens kamper i Ukraina.

Du kan også dykke ned i klimaendringenes historie. Historiens tørreste sommer førte f.eks. Sveits på randen av sult – for 500 år siden!

Og så får du historien om vitenskapsmannen som med to dyphavsroboter og kunnskap om havstrømmer innledet den utrolige jakten på vraket av Titanic.

Forsmak på historier fra årboken for 2023

Med Historie Årbok 2023 får du ikke bare engasjerende historier og fantastiske fortellinger.

Boken er også fylt med utførlige tidslinjer, enestående bilder, utdypende infobokser, 3D-illustrasjoner og detaljerte kart:

Detaljerte kart

Få den store oversikten med bokens detaljerte kart. Undersøk hvordan USA og England holdt Sovjetunionen i live med alt fra vinterstøvler til kulelager under nazistenes fremmarsj.

Utførlige tidslinjer

Få den kronologiske oversikten over de viktigste begivenhetene i historien. Les f.eks.om klimaet på 1500-tallet, da Europa smeltet bort i middelalderens tørreste somre.

Enestående bilder

Boken gir deg virkelige bilder fra historiske øyeblikk. Se de første bildene av Titanic og unike hverdagsbilder fra livet i Sovjetunionen under 2. verdenskrig.

3D-illustrasjoner

Årboken byr på flere realistiske 3D-illustrasjoner. Se hvordan dyktige illustratører har gjenskapt vikingenes enorme festivalhaller og bli med inn i de romerske marmorhåndverkernes verksted, der ett feil hugg kunne ødelegge måneder med arbeid.

Alt dette og mye annet kan du glede deg til når du kjøper Historie Årbok 2023 for kr 59,50 + porto. Totalt kr 99!

Historie Årbok 2023 tar deg med rundt i hele historien – både i nåtiden og i fortiden. Vi lover at reisen blir rørende, sjokkerende og tankevekkende.

PS! Det er ingen binding på abonnementet på Historie Årbok, og du kan når som helst si det opp.