VÅRTILBUD! 3 utgaver av magasinet HISTORIE for kr 49

Slå til nå og få 3 utgaver av magasinet HISTORIE rett i postkassen.

De kommende vårutgavene av HISTORIE byr på god og opplysende underholdning.

Her kan du for eksempel se frem til å lese spennende artikler om fire avgjørende slag – blant annet slaget ved Stalingrad, som ble vendepunktet for 2. verdenskrig. Du får også vite mer om jomfrudom i middelalderen og om charterreisens opprinnelse og utvikling.

God fornøyelse!

HISTORIE utg. 9 – kommer ut 20. mai 2022

Stalin, Franklin D. Roosevelt og Winston Churchill i Teheran 1943.

Ingen Illuminati her, men spot 2 frimurer.

© Flickr/ FDR Presidential Library & Museum

Året 1942 er et avgjørende vendepunkt for 2. verdenskrig.

Aksemaktenes aggressivitet og videre ekspansjon skal stoppes, og fire slag kommer til å definere fremtiden for hele verden: slaget om Stalingrad, slaget ved Midway, slaget ved El Alamein og slaget om Guadalcanal.

Med HISTORIE utg. 9 får du de spennende historiene i tekst og bilder og detaljerte kart som gir deg innblikk i strategenes hodepiner og soldatenes vanskeligheter.

HISTORIE utg. 10 – kommer ut 3. juni 2022

Jomfrutest kvinne

Kvinnelist var det beste vern mot middelalderens svøpe: den ydmykende jomfrutesten.

© Shutterstock

I middelalderen skulle kvinner være jomfruer da de giftet seg. Hele familiens ære sto på spill, og en ung kvinne kunne risikere å miste livet hvis hun ikke kunne bevise sin jomfrudom.

For å forsikre den kommende husbonden om at den utkårede bruden fortsatt var jomfru, ble det i middelalderen utført en rekke kontrolltester.

Sil-testen, som innebar at kvinnen skulle stoppe rennende vann med sine bare hender, var svært populær og ble brukt som tegn på om en kvinne fortsatt var jomfru eller ikke. Testen var et så kraftig symbol på jomfrudom at selv Englands ugifte dronning, Elizabeth 1., i 1583 lot seg bli portrettert med en sil i hånden. Men som alle andre tester, kunne sil-testen omgås.

I HISTORIE utg. 10 kan du lese om hvordan kvinner i middelalderen lurte seg til jomfrudom og dermed sikret familiens ære og unngikk å bli straffet og i verste fall henrettet.

HISTORIE utg. 11 – kommer ut 24. juni 2022

Som et festlig innslag helte servitørene gjerne vin og sprit rett ned i halsen på gjestene.

© Ritzau Scanpix

I 1962 letter de første charterflyene fra de skandinaviske flyplassene.

Flyene er fulle av forventningsfulle, men samtidig forundrede gjester som alle skal sørover og stifte bekjentskap med grisefester, utenlandske skikker og den brennende solen.

Med HISTORIE utg. 11 blir du med til bords og får innblikk i hvorfor grisefester og kald sangria utviklet seg til å bli skandinavenes foretrukne ferieform i 1960- og 1970-årene.