Nytt blad: Brite skapte nytt terrorvåpen - rakettkrig

Inspirert av inderne utviklet oppfinneren William Congreve Europas første rakettvåpen. Missilene viste seg imidlertid å være så upresise at de ofte var en større fare for avsenderen enn mottakeren. I 1807 fant den fortvilte briten endelig det perfekte målet: storbyen København.

2. mai 2018

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 8. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Selvmordsoppdrag skal hevne Pearl Harbor

16 bombefly letter 18. april 1942 fra et amerikansk hangarskip i Stillehavet. Målet er Tokyo, som en gjengjeldelse for det japanske angrepet på Pearl Harbor fem måneder tidligere. Pilotene vet at de ikke har drivstoff nok til returen.

Brite skapte nytt terrorvåpen: Rakettkrig

Inspirert av inderne utviklet oppfinneren William Congreve Europas første rakettvåpen. Missilene viste seg imidlertid å være så upresise at de ofte var en større fare for avsenderen enn mottakeren. I 1807 fant den fortvilte briten endelig det perfekte målet: storbyen København.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Flukten fra rottehelvetet

Mens den amerikanske borgerkrigen raser, blir oberst Rose og major Hamilton sperret inne i en av Sørstatenes mest beryktede krigsfangeleirer. De to nordstatsoffiserene innser snart at sult, sykdom og død herjer Libby Prison. Sammen bestemmer de seg for å flykte, men hundrevis av rotter sperrer veien til friheten.

Kanskje du er interessert i