Nytt blad: D-DAGEN er historiens største puslespill

Churchill og Roosevelt lover i 1943 Stalin å angripe Adolf Hitler fra vest – og generalene river seg i håret. På bare ett år skal de organisere en hær på over 2 millioner soldater, samle tonnevis av utstyr og planlegge invasjonen av det okkuperte Europa. Alt må skje uten at nazistene får nyss om planen.

12. april 2018

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 7. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Parykkmakeren satte grå hår i hodet på folk

Ingen fornem herre viste seg «i eget hår» på 1600- og 1700-tallet. I stedet hadde han en pudderparykk på sitt barberte hode. Parykkmakerne hadde gode tider, og de fattige tjente en ekstra skilling på å selge sine lusebefengte lokker. 

Ikke abonnent? Få bladet her:

D-dagen – verdenshistoriens største puslespill

Churchill og Roosevelt lover i 1943 Stalin å angripe Adolf Hitler fra vest – og generalene river seg i håret. På bare ett år skal de organisere en hær på over 2 millioner soldater, samle tonnevis av utstyr og planlegge invasjonen av det okkuperte Europa. Alt må skje uten at nazistene får nyss om planen.

5 år i vietnamesisk torturhelvete

Vietnamkrigen pågår for fullt på 12. året da den amerikanske piloten John McCain blir skutt ned mens han flyr inn over Hanoi. Han overlever styrten, men mishandles så grusomt av nordvietnameserne at den senere presidentkandidaten aldri blir den samme igjen.

Kanskje du er interessert i