Nytt blad: Det amerikanske slavemarerittet

Da europeerne i 1492 oppdaget den nye verden, fant de et skattkammer av edle metaller og endeløse vidder av jord – klar til å bli dyrket. Bare én ting manglet: arbeidskraft til å realisere rikdommene. Det problemet løste Spanias konge. For nøyaktig 500 år siden ga han tillatelse til å hente slaver i Afrika.

9. august 2018

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 12. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Hitlers komet skulle snu krigslykken

Mens allierte bombefly legger tyske byer i ruiner med høytflygende bombefly, arbeider Tysklands beste ingeniører med å utvikle et ekstremt raskt rakettfly som kan komme opp i 12 000 meters høyde på under fire minutter. Det vesle, kompakte jagerflyet blir verdenskrigens raskeste. 

Det amerikanske marerittet

Da europeerne i 1492 oppdaget den nye verden, fant de et skattkammer av edle metaller og endeløse vidder av jord – klar til å bli oppdyrket. Bare én ting manglet: arbeidskraft til å realisere rikdommene. Det problemet løste Spanias konge. For nøyaktig 500 år siden ga han tillatelse til å hente slaver i Afrika.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Maurerne skapte paradis av vann

Utvinningen av vann fra det golde landet var hemmeligheten bak den mauriske sivilisasjonen på den solsvidde Pyrenéhalvøya. De dyrebare dråpene slukket befolkningens tørst og forsynte byenes badeanstalter. Men viktigst av alt gjorde vannet det mulig å dyrke de eksotiske plantene som ga maurerne ufattelig rikdom.

Kanskje du er interessert i