Nytt blad: Fyrtårnet i Alexandria imponerte hele verden

I 1600 år kneiset Alexandrias myteomspunne fyrtårn over innseilingen til Egypts største havneby. Byggearbeidet var banebrytende på nivå med oppføringen av pyramidene, men det var ikke egypterne som sto bak.

30. august 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 14. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Propagandamaskinen hjernevasket det tyske folk

Etter maktovertakelsen i 1933 gikk naziledelsen inn for å skape den perfekte propagandamaskinen. 

Tyskerne skulle bombarderes med regimets budskap – når de rundet et gatehjørne, leste avisen hjemme på sofaen eller satte seg til rette i kinomørkets myke seter.

General Lee: Sørstatenes eneste håp

Da den amerikanske borgerkrigen bryter ut, retter Sørstatene sine håpefulle blikk mot én mann. Robert E. Lee er den eneste som kan sikre seieren mot de overlegne Nordstatene. Drevet av kjærligheten til hjemstaten Virginia kaster han seg ut i en krig som ikke kan vinnes.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Fyrtårnet i Alexandria

I 1600 år kneiset Alexandrias sagnomsuste fyrtårn over innseilingen til Egypts største havneby. Byggingen var en banebrytende bragd på nivå med pyramidene, men det var ikke egypterne som sto bak. 

Reisen ned i rennesteinen

26 år gammel kaster forfatteren Jack London seg ut i et livsfarlig prosjekt. Han vil avdekke de forferdelige forholdene Londons fattigste lever under, og derfor er han nødt til å tilbringe åtte uker som boms i East End.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Kanskje du er interessert i