Nytt blad: Hitlers hemmelige dødsvogner

På begynnelsen av 2. verdenskrig utvikler Nazi-Tyskland noen helt spesielle lastebiler. De skal skåne soldatene for det psykiske presset ved massehenrettelser. I stedet skal jøder og kommunister geleides inn i vognene og gasses i hjel på et kvarter.

4. mai 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 8. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Brann ga Titanic dødsdommen før jomfruturen

I 1912 traff passasjerskipet Titanic et isfjell og tok 1500 personer med seg i dypet. Siden har historikere lurt på hvorfor skipet gikk med så høy fart gjennom et isfylt hav. Funnet av hittil ukjente fotografier kaster nytt lys over tragedien.

Fra kokende olje til psykisk terror

Antikkens herskere arrangerte offentlig tortur for underholdningens skyld, middelalderens bødler tok pining til et helt nytt nivå og 1900-tallets avhørsledere var mestere i psykisk nedbryting. Bli med inn i torturens historie, preget av istykkerrevne kropper og forpinte sinn.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Hitlers hemmelige dødsvogner

På begynnelsen av andre verdenskrig utvikler Nazi-Tyskland en type lastebiler som på få minutter kan gasse 40-90 personer. De nazistiske lederne er begeistret og sender vognene mot øst. Først settes de inn i Polen, og da tyskerne invaderer Sovjetunionen, følger Hitlers dødsvogner i hælene på troppene.

Bølgenes dronning

I 1920-årene er langdistansesvømming den ultimate manndomsprøven, og Den engelske kanal blir regnet som svømmingens Mount Everest. Ingen forventer at en kvinne skal klare kraftanstrengelsen da 20-åringen Gertrude Ederle hopper i kanalen.

Kanskje du er interessert i