Nytt blad: Jaguarkrigere jaktet på blod til gudene

Aztekernes jaguarkrigere var fryktet for sitt mot og villskap, og de skremte fiendene fra sans og samling. Deres aller viktigste oppgave var å skaffe krigsfanger til blodige menneskeofringer.

25. juli 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 12. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Hitler på stoff

Etter å ha kurert Hitler for dårlig mage, får legen Theodor Morell medisinere ham med sine kjemiske miksturer. Føreren lider blant annet av konsentrasjonsvansker og potensproblemer. I løpet av noen uker blir Nazi-Tysklands leder totalt avhengig av legen – og med metamfetamin i blodet starter han andre verdenskrig.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

50 000 brent på bålet

De hadde sex med djevelen, smurte seg med fett fra kokte babyer og brukte svart magi mot uskyldige mennesker. I århundrer var hekseri den verste forbrytelsen en kvinne kunne begå – og ble hun først anklaget, var hun nærmest sikker på å havne i flammene.

På jakt etter gudenes drikk

I 200 år var aztekernes jaguarkrigere fryktet for sitt mot og sin villskap. De gikk forrest i kamp og skremte fiendene fra sans og samling, men den viktigste oppgaven deres besto i å skaffe krigsfanger til blodige menneskeofringer.

Turen går til: Antikkens Hellas

For 2000 år siden var det populært blant fiffen i Roma å dra på ferie eller dannelsesreise til Hellas. De så på landet som et forbilde og var fascinert av det rike kulturlivet og historien der. Bli med på en tidsreise til romernes Hellas rundt år 150 e.Kr.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Kanskje du er interessert i