Nytt blad: Kartago - oldtidens glemte metropol

Med sin enorme havn og 500 000 innbyggere var fønikernes hovedstad, Kartago, det ubestridte sentrum for Middelhavets handel i antikken - til stor frustrasjon for rivalen Roma. Bli med på en byvandring i en glemt metropol, der barneofringer ble praktisert og stekt hundekjøtt ofte sto på menyen.

13. april 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 7. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Pest eller kolera?

Å velge mellom pest og kolera er i dag et ordspråk som beskriver det å måtte velge mellom to onder. Men hvilken av de to lidelsene burde du egentlig velge, hvis spørsmålet tolkes helt bokstavelig? HISTORIE har sett nærmere på hvordan sykdommene har artet seg opp gjennom tidene, og gir deg svaret i denne artikkelen.

De allierte invaderer Sicilia

Om ettermiddagen 9. juli 1943 stevner 2500 allierte krigsskip ut fra kysten av Nord-Afrika. Om bord er 160 000 amerikanske, britiske og kanadiske soldater. Under ledelse av generalene George S. Patton og Bernard Montgomery har de ett felles mål: Middelhavets viktigste øy skal erobres.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Kartago - Oldtidens glemte metropol

Med sin enorme havn og 500 000 innbyggere var fønikernes hovedstad Kartago det ubestridte sentrum for Middelhavets handel i antikken – til stor frustrasjon for rivalen Roma. Bli med på en byvandring i en glemt metropol der barn ble ofret til gudene og hundekjøtt ble regnet som en delikatesse.

Alle snakket om været

Rimfrost bærer bud om vår, en varm mai gir dårlig høst og høns kan spå regn. Før meteorologene kunne melde været slik vi er vant til, måtte folk selv prøve å si hvordan været ville bli. Da tolket de små tegn i naturen – ofte med overraskende nøyaktighet.

Kanskje du er interessert i