Nytt blad: Kjemiske våpen spredte frykt i antikken

De møtte døden på grusomste vis, de 19 romerske soldatene som var fanget i et beleiret ørkenfort i Midtøsten. Soldatenes brente knokler ble funnet i 1920, og i flere tiår var døden deres en gåte frem til en britisk arkeolog så på de gamle utgravningene med nye øyne.

2. november 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 17. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Albert Speer bygde Hitlers drømmer

Tysklands nye rikskansler, Adolf Hitler, tok i 1933 den unge arkitekten Albert Speer under sine vinger. De fant straks tonen, og snart var Speer i gang med å virkeliggjøre Hitlers drøm om det nazistiske tusenårsriket – med gigantiske bygninger i stein og marmor.

PASS DEG FOR FUTEN

Skatt på urin, bryster og ildsteder. Med en aldri sviktende fantasi har konger og regjeringer forsøkt å vri penger ut av befolkningen. Men overalt hvor skatteoppkreverne kom forbi, utløste de opprør og hardnakket motstand.

Ikke abonnent? Få bladet her:

19 romere døde i dypet

Arkeologisk gåte: Funnet av en tunnel full av brente romerske soldater har forvirret forskere i flere tiår. Romerne ble beleiret av sasanidene, som med alle knep forsøkte å trenge inn i garnisonsbyen Dura Europos. Til slutt sto bare 19 menn i veien. Men hva skjedde så?

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Den gylne horde knekte Europa

Europas sterkeste hærer var sjanseløse da mongolene på 1200-tallet veltet inn over kontinentet. I Øst-Europa tok mongolenes Gylne horde herredømmet og isolerte befolkningene fra den vestlige delen av Europa i 350 år.

Kanskje du er interessert i