Nytt blad: Maria Stuart - dronning uten hode

Da drømmen om den franske tronen brister, står den 18-årige skotske kongedatteren Maria Stuart overfor et valg som ville fått sterke menn til å skjelve på hendene: Skal hun leve et behagelig liv i Frankrike, eller skal hun ta opp kampen mot Skottlands sterke adelsmenn og gjøre krav på tronen i fødelandet? For den ambisiøse kvinnen er svaret innlysende.

12. desember 2018 av Historie

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 12. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg: 

Andre verdenskrig er ikke slutt ennå: 300 bomber tikker under Oranienburg  

En ettermiddag i 1945 ble himmelen over Oranienburg svart av amerikanske fly. 5690 bomber ble sluppet over den tyske byen – og i dag ligger det ennå 300 udetonerte bomber under bakken. Spørsmålet er ikke om de eksploderer, men når. HISTORIE har møtt en av bomberydderne som skal forhindre en katastrofe.

Skottenes dronning skydde ingen midler

Da drømmen om den franske tronen brister, står den 18-årige skotske kongedatteren Maria Stuart overfor et valg som ville fått sterke menn til å skjelve på hendene: Skal hunleve et behagelig liv i Frankrike, eller skal hun ta opp kampen mot Skottlands sterke adelsmenn og gjøre krav på tronen i fødelandet? For den ambisiøse kvinnen er svaret innlysende.

Nissen har en fæl finsk forfar

Før julenissen ble en koselig, hvitskjegget bestefar som kommer med gaver, fantes det en fordrukken forfar i Finland. Han skremte barna og tømte hjemmene for julemat.

Kanskje du er interessert i