Nytt blad: Reformasjonen satte Europa i brann

Gudfryktige kristne må på 1500-tallet betale enorme summer i avlat for å unnslippe skjærsildens flammer. Salget av avlatsbrev provoserer munken Martin Luther så kraftig at han innleder et opprør. Skriftene hans truer snart med å splitte den katolske kirken i to.

25. mai 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 9. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Arsenikk: Morderens usynlige partner

Arsenikk er perfekt til å rydde ektemenn og arvinger av veien. Giften etterlater nemlig ingen spor, og helt uten risiko forvandler britiske husmødre seg til seriemordere.

Japans går tom for flaks ved Guadalcanal

Siden angrepet på Pearl Harbor har japanerne gått fra seier til seier. Nå er de kommet til stillehavsøya Guadalcanal, der de vil anlegge en flyplass. Her må amerikanerne stoppe dem, ellers blir livsviktige allierte forsyningsruter avskåret.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

500 år siden reformasjonen: Kampen om Guds nåde

Gudfryktige kristne må på 1500-tallet betale enorme summer i avlat for å unnslippe skjærsildens flammer. Salget av avlatsbrev provoserer munken Martin Luther så kraftig at han innleder reformasjonen. Skriftene hans truer snart med å splitte den katolske kirken i to.

Vikingenes glemte guder

Vikingenes gudeverden besto ikke bare av Odin, Tor og Frøya. Året rundt påkalte nordboerne gudenes styrke – når de var syke, skulle gifte seg eller til og med når de skulle ut på ski.

Kanskje du er interessert i