Nytt blad: Sannheten om de første jødene

Det gamle testamenter har sørget for at jødenes oldtidshistorie er verdens best kjente. Men jo mer arkeologene graver i historien, desto mer står det klart at sannheten om de første jødenes etablering som nasjon har mange flere lag enn forskerne ante.

20. september 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 15. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Krigens virkelige brorskap

USAs fallskjermtropper var andre verdenskrigs best utdannede soldater. De ble trent til å hoppe ut bak fiendens linjer og bekjempe den overtallige fienden med lette våpen. Under D-dagen og i Ardennene beviste 140 soldater fra Kompani E at de var menn av riktig støpning. 

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Togrøverne: Præriens ukronede helter

Tog etter tog ruller på slutten av 1800-tallet tvers over USA. Banene er eid av tidens mest skruppelløse rikmenn. Mange nybyggere er derfor ganske fornøyd da kriminelle bander systematisk begynner å plyndre togenes verdiforsendelser. 

De første jødene

Til tross for fortellingene i Det gamle testamentet har historikernes reelle kunnskap om de tidligste jødene lenge vært begrenset. Etter tiår med arkeologiske utgravninger har forskerne likevel klart å komme et stort skritt nærmere sannheten om Guds ukjente folk.

Jakten på jordens form

På 1700-tallet er europeiske vitenskapsmenn splittet mellom to teorier: Den ene siden mener at jorden har form som en sitron, den andre ser for seg at kloden ligner en appelsin. Svaret skal en fransk-spansk vitenskapelig ekspedisjon finne frem til. Forskerne må gjennom sju års strabaser og bestige flere titall fjelltopper i Andesfjellene før de finner svaret.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Kanskje du er interessert i