Nytt blad: Stalins olje skal redde Hitler

Det tyske føreren feirer nye triumfer i 1942 da stridsvognene hans ruller gjennom Sovjetunionen. Målet er de rike oljefeltene i Kaukasus. På få uker kan Hitler sikre seg alt drivstoffet han trenger for å vinne andre verdenskrig.

3. august 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 11. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Game of Thrones

Kongemord, intriger og ildsprutende drager – tv-serien Game of Thrones fortsetter på sjuende sesong med å fengsle millioner av seere verden over. Her viser vi deg hvor forfatteren har funnet historisk inspirasjon til hovedpersonene og de store dramaene.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Grekernes grønne gull

Grekerne i antikken hadde tre basale behov: mat, vann og olivenolje. Oljen inngikk ikke bare i matlaging og legemidler, den innbrakte også formuer som eksportvare og ga direkte forbindelse med gudene. I tilfelle krig var det om å gjøre å få svidd av fiendens oliventrær.

Stalins olje skal redde Hitler

Det tyske føreren feirer nye triumfer i 1942, da stridsvognene hans ruller gjennom Sovjetunionen. Målet er de rike oljefeltene i Kaukasus. På få uker kan Hitler sikre seg alt det drivstoffet han trenger for å vinne andre verdenskrig. 

Den tyske orden i kamp mot hedningene

De begynte som milde munker, men forvandlet seg snart til katolske fanatikere. Den tyske orden ville spre Herrens ord med sverdet. Fra en selvstendig stat ved Østersjøen innledet ridderne et 200 år langt korstog mot sine hedenske naboer.

Ikke abonnent? Få bladet her:

Kanskje du er interessert i