Nytt blad: Verdens største demning bygd på rekordtid

Under den økonomiske krisen i 1931 strømmer tusenvis av arbeidsløse amerikanere til Colorado-elva i USA. Her skal de bygge verdens største demning. Arbeidet er et hardt slit og sikkerheten på arbeidsplassen særdeles tvilsom, men Hoover-demningen skal bygges - koste hva det vil.

15. juni 2017

Nytt Historie ute nå!

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

I årets 10. utgave av HISTORIE kan du blant annet få med deg:

Maya, Inka, Azteker?

Tre store kulturer hersket i Sør- og Mellom-Amerika før spanjolenes inntog på 1500-tallet. De ble berømt og beryktet for sine avanserte kalendersystemer og brutale menneskeofringer, men de kledde seg også ut som jaguarer, bygde pyramider og spiste popcorn.

Konsentrasjonsleiren kun for kvinner: Fanger arbeidet seg ihjel

Sadistiske vakter, utmattende arbeid og medfanger som slår, stjeler mat og sladrer til nazistene. For de kvinnelige fangene i konsentrasjonsleiren nord for Berlin er hver dag en kamp for å overleve. De tvinges til å arbeide for nazistenes krigsmaskin til de faller om i grusen.

Få HISTORIE rett i postkassen

Vil du abonnere på Historie? Her får du de beste tilbudene

Verdens største betongkloss

Under den økonomiske krisen i 1931 strømmer tusenvis av arbeidsløse amerikanere til elva Colorado i USA. Her klyver de hver dag opp i usikre stillaser og tar seg rundt i gassfylte sjakter for å bygge verdens største demning. Etter fem års blodslit kneiser den 221 meter høye Hoover Dam midt i den frådende elva.

Aleksander den største

Makedonernes unge konge gjør aldri det fienden tror han skal gjøre. Bare 25 år gammel har han allerede slått perserne to ganger, takket være sitt taktiske talent. Nå skal det avgjørende slaget stå: slaget ved Gaugamela, som for alvor vil gjøre Aleksander den store berømt som historiens beste militærstrateg.

Kanskje du er interessert i