Velkommen til Historie nr. 1/2013

Les blant annet om den britiske etterretningstjenesten under andre verdenskrig, om generalen Ptolemaios i Egypt, om den store nordiske krigen og om kanonmakeren Henry Bessemer.

19. desember 2012

Drep Hitler

Den britiske etterretningstjenesten under andre verdenskrig visste at "kunnskap er makt". De brukte store ressurser på å spionere på og avkode nazityske meldinger, og da en tysk soldat i juni 1944 røpet alt om Hitlers daglige rutiner, øynet britiske agenter en enestående mulighet til å drepe Hitler og på den måten få avsluttet krigen.

Antikkens supermakt

Ptolemaios i Egypt visste også at "kunnskap er makt".

Ptolemaios hadde vært general i Alexander den store suksessrike hær. Etter makedonerkongens død ble Ptloemaios konge i Egypt, og han bestemte seg for å gjøre landet til antikkens supermakt.

Planen var å lokke datidens største tenkere til Alexandria for å forske og opprette verdens største bibliotek med 500 000 skriftruller. Målet var å skape oldtidens største tankesmie.

Begge disse tankevekkende og underholdende historiene kan du nyte i det nye nummeret av Historie, der vi blant mye annet også ser nærmere på den store nordiske krigen samt følger kanonmakeren Henry Bessemer, som midt på 1800-tallet revolusjonerte stålindustrien.

God fornøyelse


Tonny Vorm


Slik får du tak i Historie

Kjøp magasinet i bladkiosker over hele landet. Prisen er bare kr 79,90.

Du kan få tilsendt de neste par bladene også - du får to numre pluss en super velkomstpakke for bare kr 39,50 pluss kr 29,50 i ekspedisjon og porto. Les mer og bestill her.

Kanskje du er interessert i