Velkommen til Historie nr. 6/2013

Årets 6. utgave av Historie byr bl.a. på historien om Himmlers forbryterbrigade ledet av Oskar Dirlewanger. I 2013 er det 200 år siden en av verdens største oppdagere - David Livingstone ble født. Les om skotten som bidro til å kartlegge Afrika.

22. mars 2013 av Tonny Worm

200 år siden Livingstones fødsel

David Livingstone dro til Afrika som misjonær i 1841. Etter tolv år hadde han ikke lykkes med å omvende folk til den kristne tro, så han bestemte seg derfor for å prøve nye veier.

Også helt bokstavelig: I letingen etter egnede handelsruter krysset Livingstone det afrikanske kontinent som første mann og ble med det en av verdens største oppdagere.

I anledning av 200-årsmarkeringen av David Livingstones fødsel forteller vi den dramatiske historien om den ubøyelige skotten som bidro til å kartlegge Afrika.

Blodtørstig SS-brigade

Minst like dramatisk er historien om Oskar Dirlewanger. Han ble utnevnt til leder for en samling mordere, voldtektsforbrytere og psykopater som Heinrich Himmler samlet i 1941 og slapp løs i de tyskokkuperte områdene.

Verst gikk det ut over Warszawa der Dirlewangers bande gikk i bresjen for den såkalte Wola-massakren i 1944, den mest makabre i Polens historie.

Les ‘Livingstones siste sjanse’ og ‘Ondskapens brigade’ i det nye nummeret av Historie, der vi blant mye annet også følger to brødres kamp for å bli Japans første mektige shogun og forteller historien om hvordan 8000 mennesker kanskje kunne ha reddet livet i 1900 hvis USAs verste orkan var blitt varslet i tide.

God fornøyelse


Tonny Vorm


Slik får du tak i Historie

Kjøp bladet i kiosker landet rundt. Prisen er bare kr 64,95.

Du kan også bestille abonnement på de neste bladene - du får to numre og en flott velkomstpakke for bare kr 39,50 + kr 29,50 i ekspedisjon. Les mer og bestill her.


Kanskje du er interessert i