Shutterstock
UFO

Hvem ble først bortført av en ufo?

En kveld i 1961 er Betty og Barney Hill på vei hjem i bilen sin da de får øye på et lys på himmelen. To timer senere våkner de opp et helt annet sted – og langsomt begynner brikkene å falle på plass.

Betty og Barney Hill hadde aldri sett noe lignende. Oppe på den mørke himmelen – langt ute på landet i New Hampshire – hadde det amerikanske ekteparet kl. 22.30 den 19. september 1961 fått øye på et hvitt lys som beveget seg i forskjellige retninger.

Mens ekteparet Hill satt måpende i bilen sin, dukket et fartøy med fargerike lys opp på himmelen over dem. Barney tråkket instinktivt gasspedalen til bunns for å komme seg unna, mens Betty satt med hodet ut av sidevinduet. Paret hørte deretter noen summende lyder, og så mistet de begge bevisstheten.

Da paret kom til seg selv to timer senere, satt de i bilen sin ca. 50 km unna og kunne ikke huske noe fra de foregående timene. Men så, noen dager senere, begynte både Betty og Barney å drømme om gråaktige skikkelser som brakte paret om bord i fartøyet sitt og utførte eksperimenter på dem.

Veiskilt ved ufo-bortføring

Et skilt plassert ved hovedveien Route 3 viser hvor den berømte ufo-bortføringen i 1961 angivelig fant sted.

© Kenneth C. Zirkel

Færre blir bortført av ufoer

Den natten i 1961 så Betty og Barney ikke bare et mystisk flyvende objekt – de ble også ofre for en av historiens første påståtte ufo-bortføringer. Hill-paret kontaktet først militæret og forskjellige psykiatere, og hendelsen nådde først mediene i 1965.

Historien vakte stor oppmerksomhet, og den ble både beskrevet i bøker og filmet. Betty og Barneys opplevelse ble snart normen for ufo-bortføringer, og beretningen deres innledet en veritabel storm av lignende rapporteringer, som dreide seg om medisinske eksperimenter og hukommelsestap.

Antallet ufo-bortføringer toppet seg på midten av 1970-tallet og har vært synkende siden den gang. Forskerne er ikke enige om hvorfor ellers friske mennesker opplever ufo-bortføringer, men flere har bl.a. antydet søvnparalyse og falsk hukommelse som mulige forklaringer.

VIDEO: Se Betty Hill fortelle om sin ufo-bortføring