Baren er under beleiring av en gjeng tørste gjester, og de som ikke greier å trenge frem til disken, roper og banner mens de dytter til sidemennene, desperate etter å rekke siste bestillingsrunde.
«Det var et avskyelig syn, og det tok lang tid før jeg vennet meg til det. Lukten av sprit, svette, varm vin og i ett tilfelle en enda verre stank, da en mann urinerte opp etter bardisken fordi han var redd for å miste plassen i køen».
Slik husket australske Catherine Edmonds arbeidet som krovertinne i Sydney på 1920-tallet.
Hver kveld ble puben hennes invadert av desperate menn som nærmest klatret over hverandre for å få drukket så mye som mulig før ølkranene ble skrudd igjen for kvelden.
De kaotiske fyllescenene som utspilte seg på skjenkestedene, skyldtes paradoksalt nok en lov som ble innført for å oppnå det stikk motsatte – å redusere det stadig økende alkoholkonsumet.
Bak loven sto avholdsbevegelsen – med organisasjonen Woman’s Christian Temperance Union i spissen.
De lobbyerte ivrig for et alkoholforbud i Australia og New Zealand. Kvinnene var dypt religiøse og agiterte for måtehold og kristne verdier, og blant deres største merkesaker var kampen mot alkohol.
Utbruddet av første verdenskrig ga kvinneforeningene nye argumenter.
Avholdenhet var en patriotisk plikt, ble det hevdet, og mellom 1915 og 1916 skrev 160 000 newzealendere under på et forslag om å endre lovgivningen slik at hoteller og skjenkesteder måtte stenge tidligere enn klokken 23, som ellers var vanlig.