Burgerens historie begynte for litt over 260 år siden. Ordet hamburger dukker første gang opp i den engelske kokeboken The Art of Cookery, Made Plain and Easy fra 1747. Bokens forfatter, Hannah Glasse, hadde imidlertid ikke karbonader i tankene, men brukte i stedet navnet om en pølse som skulle lages av kjøttdeig, hvitløk og rom.
Før pølsen ble knyttet, skulle den krydres med salt, pepper, nellik, muskat og vineddik. Glasses såkalte Hamburgh sausages skulle så stå i husets skorstein i en uke for å utvikle en røyksmak. Hun anbefalte at hamburgerpølsen ble servert på en brødskive.
Glasse skrev kokeboken fordi hun manglet penger. Hun kopierte en god del oppskrifter, men fikk likevel suksess med verket sitt, som spesielt var rettet mot finere fruer som skulle instruere tjenerstaben sin i matlaging.
Ideen til pølsen i skorsteinen skal hun ha fått fra tyske immigranter som hadde slått seg ned i England. Men hamburgerpølsen ble aldri noen suksess. Derfor må opphavet til den moderne burgeren søkes andre steder enn i England. Som navnet hamburger antyder, spilte tyske Hamburg en viktig rolle.