Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lord Horatio Nelson og hans elskerinne Lady Emma Hamilton

Lord Nelson nøt stor respekt fra elskerinnens mann

Lord Nelson og Emma Hamilton inngikk en av datidens mest celebre affærer, selv om begge var gift. Nelsons kone var ikke begeistret, men det var derimot Lady Hamiltons mann, viser et brev som nå legges ut på auksjon.

Wikimedia Commons

På slutten av 1700-tallet innledet den engelske sjøhelten Lord Nelson et forhold til en av landets vakreste kvinner, Emma Hamilton. Begge var gift, men det satte ingen stopper for det skandaleombruste forholdet.

Lord Nelsons kone Fanny var ikke begeistret for affæren, som hun flere ganger prøvde å sette en stopper for. Men Emma Hamiltons mann, den britiske ambassadøren i Napoli, William Hamilton, hadde ingenting imot sidespranget.

Lady Fanny Nelson og Lady Emma Hamilton

Fanny Nelsons (t.v.). Emma Hamilton (t.h.)

© Wikimedia Commons

Gravid med Lord Nelsons barn

Lord Hamiltons begeistring for Lord Nelson fremgår av et mer enn 200 år gammelt brev som Hamilton skrev til Nelsons sekretær George Unwin. På det tidspunktet var forholdet på sitt heteste, og Emma Hamilton var gravid med Lord Nelsons barn.

I brevet, som legges ut på auksjon 24. januar 2017, blir Nelson beskrevet som en "nobel og modig venn" og som en "ekstraordinær helt og en god mann".

Forholdet mellom Lord Nelson og Emma Hamilton startet etter at admiralen kom til Napoli i 1798. Her bodde Emma Hamilton med sin mann.

Les mer: Historiens mest berømte kjærlighetsaffærer

William Hamilton hadde ikke et vondt ord å si om sin rival.

© Campbells/BNPS

Flyttet sammen med elskerinnen - og hennes mann

Senere flyttet Lord Nelson sammen med Emma Hamilton, deres felles barn - og Lord Hamilton i et mindre palass i London.

Lord Nelson og Lady Hamiltons forhold varet i seks år. Da ble den middelaldrende Nelson nok en gang innkalt og mistet livet i Slaget ved Trafalgar.
Emma Hamilton ble nektet adgang til begravelsen.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul