Getty Images
Skuespillerinde kysser løve

Mennesket temmer villdyret

En skuespiller boltret seg med en kjæleløve på 180 kilo – som fikk lov til å sove i datterens seng. Og en eksentrisk rikmann fra England forsøkte å ri på skilpadden sin. Her er fem eksempler på dyr utenfor sitt rette element.

Struts får på sokk mot stress

En redd struts blir roet med en sokk over hodet etter den lange reisen fra Sør-Afrika. Fuglen ankom sammen med en hel flokk artsfrender som en del av The British Empire Exhibition, en gigantutstilling om det enorme britiske imperiet. Suksessen skulle bli kortvarig. Utstillingen stengte året etter – med et gigantunderskudd.

TOPFOTO/POLFOTO

London, 3. mars 1924

TOPFOTO/POLFOTO

Skuespiller tøyser med kjæleløve

Den amerikanske skuespilleren og dyrevernaktivisten Tippi Hedren slikket ofte sol med løven Neil. Det litt over 180 kg tunge rovdyret hadde fri adgang til å boltre seg i det meste av huset. Neil fikk blant annet sove i sengen til Hedrens datter. I ettertid har Hedren uttalt at det var galskap å ha et rovdyr gående fritt rundt i huset.

Getty Images

California, USA 1971

Getty Images

Optimistisk rikmann trente eksotiske dyr

Gjennom hele livet samlet, dresserte og studerte den britiske vitenskapsmannen Lionel Walter Rothschild dyr som sebraer, kenguruer og ville hester. Han var sikker på at flere av dyrene kunne temmes, og med et stykke grønn salat i enden av en pinne forsøkte han for eksempel å lokke kjempeskilpadden sin til å transportere ham.

alamy/imageselect

Tring, England, ca. 1900

alamy/imageselect

En livsfarlig hyggestund

Hans Brick er dyrepasser i Chessington Zoo. Hans nære forhold til havens store kattedyr er velkjent i hele Storbritannia. Men det er ikke kun til ære for fotografene at Brick gir den 10 år gamle Habiba en omgang pote-massasje. Løven elsker det.

Fox Photos/Getty Images

Chessington, Surrey,
England 1939

Fox Photos/Getty Images

En stjerne brøler

MGMs staselige hannløve Jackie gjør seg klar til opptak. Med talefilmens inntog er det nå mulig å høre hvert eneste lille sukk fra det hvite lerretet, og Jackies legendariske løvebrøl understreker de nye tidene. Jackie var MGMs andre logo-løve, og hadde en lang karriere med hundrevis av filmroller – blant annet spilte den mot Johnny Weissmuller i Tarzan-filmene.

Polfoto/corbis

Hollywood, 1929

Polfoto/corbis